Μ. Πατούλη: Η Παιδεία δεν είναι διαδικασία που εξαντλείται σε κάποιο εξεταστικό κέντρο
Κοινωνία

Μ. Πατούλη: Η Παιδεία δεν είναι διαδικασία που εξαντλείται σε κάποιο εξεταστικό κέντρο

«Η Παιδεία δεν είναι μια στιγμιαία διαδικασία που εξαντλείται σε κάποιο εξεταστικό κέντρο» τονίζει σε μήνυμά της προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα της κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη σημειώνεται:

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως και χιλιάδες άλλοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ξεκινούν από αύριο -με τα Επαγγελματικά Λύκεια- τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Εκτός από τις αυτονόητες ευχές όλων μας, που θα τους συνοδεύουν στα εξεταστικά κέντρα όπου θα βρεθούν, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί τους κάποιες σκέψεις.

«Δουλέψατε σκληρά, μήνες τώρα, για να προετοιμαστείτε γι΄ αυτό το απαιτητικό και δύσκολο στάδιο της μέχρι σήμερα εκπαιδευτικής διαδρομής σας. Τώρα θα πρέπει νηφάλια και με αισιοδοξία να δώσετε τη δική σας μάχη, η οποία, αν και σημαντική, σε καμιά περίπτωση δεν είναι κρίσιμη. Η Παιδεία δεν είναι μια στιγμιαία διαδικασία που εξαντλείται σε κάποιο εξεταστικό κέντρο, αλλά μια εμπειρία μάθησης και καλλιέργειας της προσωπικότητά σας, που θα διαρκεί διά βίου.

»Οι εξετάσεις που έχετε μπροστά σας μπορεί να προσδιορίσουν ως έναν βαθμό τα επόμενα εκπαιδευτικά χρόνια σας, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν μονόδρομο για τα όνειρά σας και στους στόχους που θα θέσετε στη ζωή σας. Η προσωπική ευτυχία σας εξαρτάται αποκλειστικά από τον καθένα σας, από τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις δύσκολες καταστάσεις, από τον τρόπο που διαχειρίζεστε τόσο τη νίκη, όσο και την ήττα και όχι από το είδος του πτυχίου σας.

»Δείτε τις εξετάσεις που αρχίζουν αύριο ως μια όμορφη δοκιμασία και ως αφετηρία ενός νέου ταξιδιού, που θα οδηγήσει τον καθένα από εσάς στον προορισμό που του ταιριάζει καλύτερα.

»Εξάλλου, τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων που θα δώσετε σε λίγες ώρες την έχετε ήδη κερδίσει, με τον επίπονο και επίμονο αγώνα σας όλα αυτά τα χρόνια στα μαθητικά θρανία. Την έχετε κερδίσει από τη στιγμή που αποφασίσατε να αγωνιστείτε στον συγκεκριμένο στίβο.

»Και να θυμάστε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet