Παρεμβάσεις από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» σε σχολεία Λυκόβρυσης και Πεύκης
Κοινωνία

Παρεμβάσεις από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» σε σχολεία Λυκόβρυσης και Πεύκης

Παρεμβάσεις σε εκπαιδευτικές μονάδες σε Λυκόβρυση και Πεύκη πραγματοποίησε το περασμένο διάστημα το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ».

Ειδικότερα, υλοποίησε στις 29/3, στο 3ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης τη βραχεία παρέμβαση «Οι κάλτσες μας αλλιώς!», με κεντρικό σύνθημα «Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί!».

Την ημέρα εκείνη, τόσο τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, οι εθελοντές και οι εκπαιδευόμενες φοιτήτριες, όσο και οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά, φορώντας διαφορετικές κάλτσες, πραγματοποίησαν βιωματικές δραστηριότητες, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, ευαισθητοποιώντας τα παιδιά στις έννοιες της μοναδικότητας, της διαφορετικότητας και της ισότητας. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 3 παράλληλες παρεμβάσεις σε συνολικά 68 παιδιά.

Επίσης, τον φετινό Μάρτιο ολοκληρώθηκε ο κύκλος των βραχείων παρεμβάσεων στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν διά ζώσης παρεμβάσεις στους μαθητές των τεσσάρων τμημάτων της Γ’ Γυμνασίου με θέμα «Ενημέρωση- ευαισθητοποίηση για τις εξαρτήσεις και τον εθισμό στο διαδίκτυο», με συντονίστρια την κ. Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργό MEd-ψυχοθεραπεύτρια και β’ συντονίστρια, την κ. Ειρήνη Γιαννούχου, φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ. Στις συναντήσεις συμμετείχαν υποστηρικτικά η κ. Φωτεινή Λοΐζου, ψυχολόγος του σχολείου και εθελόντρια στο Κ.Π. «Προνόη», καθώς και η κ. Αθηνά Βήχα, κοινωνική λειτουργός στο σχολείο. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet