Σε εκπαιδευτική ημερίδα για τις εξαρτήσεις, στο 1ο ΓΕΛ Πεύκης, παρευρέθηκε η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Σε εκπαιδευτική ημερίδα για τις εξαρτήσεις, στο 1ο ΓΕΛ Πεύκης, παρευρέθηκε η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, παραβρέθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 στην εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Οι εξαρτήσεις στη ζωή μας. Πρωτοβάθμια Πρόληψη», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Πεύκης.

Την αξιόλογη εκπαιδευτική συνάντηση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Πεύκης, σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της διεύθυνσης Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας. Εισηγητής ήταν ο προϊστάμενος του τμήματος Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Μονάδας Απεξάρτησης «18 Άνω» του ΨΝΑ, Δημήτριος Υφαντής, ενώ τον συντονισμό είχε ο κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της ΔΔΕ Β’ Αθήνας.

Η κ. Πατούλη παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εκπαιδευτική πρωτοβουλία, συνεχάρη τους διοργανωτές και τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Πεύκης, Ανδρέα Κότσυφα, ενώ είχε τη χαρά να συνομιλήσει με συναδέλφους της εκπαιδευτικούς, προέδρους Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, αλλά και γονείς και μαθητές, που έδωσαν το «παρών».

Με αφορμή την παρουσία της στην εκδήλωση η κ. Πατούλη τόνισε τα εξής:

«Ζούμε σε μια εποχή αποξένωσης, αλλοτρίωσης και απομάκρυνσής από τον πυρήνα παραδοσιακών αξιών, που συντέλεσαν ιστορικά στη συγκρότηση και θεμελίωση των κοινωνιών. Αυτό που έχουμε καθήκον σήμερα, ως εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και εκπρόσωποι κοινωνικών θεσμών, είναι να εμπνεύσουμε στις νέες γενιές κίνητρα και υγιή πρότυπα ώστε να πορευτούν στη ζωή τους, χωρίς εξαρτήσεις. Να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον, με πυξίδα την πρόοδο στη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους σταδιοδρομίας, τη συναίσθηση των κινδύνων που εγκυμονούν αλλά και την πραγματοποίηση των οραματικών τους στοχεύσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet