Στα εγκαίνια της ιστορικής βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Κοινωνία

Στα εγκαίνια της ιστορικής βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Στα εγκαίνια της ιστορικής βιβλιοθήκης της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Μετά από χρόνια παρακμής η ιστορική βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένη, σε μια όμορφη τελετή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, ανθρώπων των Γραμμάτων και δημοσιογράφων. Είναι μια ιστορική βιβλιοθήκη με 60.000 τόμους και σπάνια εκθέματα και αρχεία. Πρόκειται για έναν πραγματικό θησαυρό που αξιοποιήθηκε από τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, με τη δωρεά της οικογενείας του Δημήτρη Πουρνάρα, προέδρου της ΕΣΗΕΑ που παύτηκε το 1941 από τον Ιταλό φρούραρχο.

«Είναι αδύνατον να περιγράψει κάποιος τα σπάνια βιβλία, τα ντοκουμέντα και την αδημοσίευτη αλληλογραφία που βρίσκεις στη βιβλιοθήκη θησαυρό» τόνισε ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, που ήταν καλεσμένος στα εγκαίνια ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης συνεχάρη την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης στο κέντρο της Αθήνας (Ακαδημίας 20).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet