Συμμαχία Πολιτών: Η ποιότητα των κατοίκων της Λυκόβρυσης… πάει περίπατο
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Η ποιότητα των κατοίκων της Λυκόβρυσης… πάει περίπατο

«Πρωταπριλιά αποφάσισε ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης να φέρει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο  (ΓΠΣ) της Λυκόβρυσης, αδιαφορώντας για τη γνώμη των δημοτικών παρατάξεων και επάνω από όλα των κατοίκων. Γιατί όλα αυτά; Επειδή το ΓΠΣ τσιμεντοποιεί την πόλη και αλλάζει τον χαρακτήρα της» σημειώνει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών. 

«Από τη διαδικασία  αυτή είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουν οι βιομηχανίες που ζούνε και βασιλεύουν στην καρδιά της Λυκόβρυσης, με πρώτα και καλύτερα τα μαρμαράδικα, τα οποία φαίνεται ότι δεν ενοχλούν κανέναν κι ας λειτουργούν τριάντα μέτρα μακριά από δυο δημόσια νηπιαγωγεία» αναφέρει ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και προσθέτει:

«Φυσικά θα  κερδίσουν και οι οικοπεδούχοι  των οποίων οι ιδιοκτησίες θα πάρουν αξία με την απαράδεκτη απόφαση (ποιος το αποφάσισε κύριε Μαυρίδη;) να επεκταθεί ο χαρακτηρισμός του κέντρου πόλης και από την άλλη πλευρά της λεωφόρου Βενιζέλου, με ευνοημένη ιδιαιτέρως την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Αλλά δεν τελειώνουν εδώ οι απαράδεκτες αποφάσεις του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οποίοι μέσα σε λίγη ώρα, την Παρασκευή το μεσημέρι,  θα τινάξουν στον αέρα την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Λυκόβρυσης.

Εμείς, η ανεξάρτητη παράταξη Συμμαχία Πολιτών δεν θα ψηφίσουμε αυτό το σχέδιο αν δεν γίνουν μεγάλες τροποποιήσεις και αν δεν μάθουμε ποιος ή ποιοι αποφάσισαν να τσιμεντοποιήσουν τη Λυκόβρυση εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ναι αυτό που φέρνει ο δήμαρχος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (τρομάρα τους η… Ποιότητα) δεν είναι γνωστό πώς διαμορφώθηκε γιατί δεν το έφεραν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και την Παρασκευή το περνάνε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου οι δήμαρχοι, με απόφαση της κυβέρνησης του 2019, μετά τις εκλογές, έχουν καθαρή  πλειοψηφία (έξη στα εννέα μέλη), ανεξαρτήτως από τα ποσοστά που πήραν στις εκλογές. Αν δεν άλλαζε ο νόμος, ο δικός μας δήμαρχος θα είχε τέσσερα στα εννέα μέλη. Δεν είναι λοιπόν τυχαίες αυτές οι επιλογές του κ. Μαυρίδη να αποφύγει το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου έχει κάποιες δυσκολίες παρά το γεγονός ότι έκανε τρεις… μεταγραφές από συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Με άλλα λόγια η αντιπολίτευση, ακόμα και αν παραταχθεί σύσσωμη, δεν αρκεί για να διορθώσει στα κεντρικά έστω σημεία το ΓΠΣ. Οπότε τον λόγο τον έχουν οι κάτοικοι που είναι ζημιωμένοι από τις αλλαγές που γίνονται. Αυτοί μπορούν και πρέπει να παρέμβουν, γιατί δεν γίνεται να τους αγνοούν ο δήμαρχος και τα μέλη της παράταξής του. Γιατί ελάχιστοι πληροφορήθηκαν για τις διατάξεις που αλλάζουν αφού η διαβούλευση έγινε για να… γίνει μέσα στην πανδημία, το 2020».

Ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης, σύμφωνα με την παράταξη, παραπλάνησε και την αντιπολίτευση, γιατί είχε υποσχεθεί δημοσίως ότι θα ενημέρωνε λεπτομερώς τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων. «Σήμερα (σ.σ.: χθες) το μεσημέρι  μας είπαν ότι  μπορούμε να παραστούμε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, προφανώς για να μιλήσουμε 2-3  λεπτά και να ακολουθήσει η ψηφοφορία από τους δημοτικούς συμβούλους της ομάδας του» τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος και πρόσθεσε: «Τέτοιο επίπεδο δεν το περίμενα ποτέ. Συμπεριφέρεται ο κ. Μαυρίδης σαν να είναι η πόλη ιδιοκτησία του. Αλλά ευθύνες έχουν πλέον και τα μέλη της παράταξής του».   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet