Συμμαχία Πολιτών: Τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την αποκόλληση λαμπτήρων στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την αποκόλληση λαμπτήρων στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης

Με αφορμή το περιστατικό αποκόλλησης λαμπτήρων από την οροφή προκάτ αίθουσας διδασκαλίας στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης, η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, κάνει λόγο για «τεράστιες ευθύνες του Δήμου και προσωπικά του δημάρχου».

Ειδικότερα, η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Ένα πολύ σοβαρό γεγονός είχαμε τις ημέρες αυτές στον Δήμο μας. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, σε μια από τις… περίφημες μόνιμες αίθουσες, που λειτουργούν κάπου δέκα χρόνια σε κοντέϊνερ, τα οποία είχαν τοποθετηθεί από τη δημοτική αρχή Φωκιανού, την ώρα του μαθήματος, έπεσε όλη η συστάδα των φωτιστικών, προκαλώντας τρόμο στους μαθητές.

»Ευτυχώς τα φωτιστικά έπεσαν στο διάδρομο και δεν προκάλεσαν τραυματισμούς. Φυσικά τα μαθήματα διακόπηκαν, αλλά ποιος μπορεί να εξηγήσει στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς ότι το ατύχημα δεν θα συνέβαινε αν κάποιοι είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους; Κι εδώ ερχόμαστε στις τεράστιες ευθύνες του Δήμου και προσωπικά του δημάρχου.

»Τι φταίει και φθάσαμε σε αυτή την κατάσταση; Είναι απλό. Ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργεί, είναι στον… αυτόματο. Τι κάνει ένας σοβαρός δήμαρχος με τα σχολεία; Κάτι πολύ απλό. Κάνει έλεγχο πριν ανοίξουν τα σχολεία. Τα φώτα… δείχνουν από μακριά το πρόβλημα, δεν είναι σε σημείο που δεν φαίνονται.

»Και ειδικά αυτή την περίοδο δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την… αμέλεια του δημάρχου και της ομάδας του, γιατί τα σχολεία ήταν κλειστά επί μήνες λόγω της πανδημίας. Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν ζήτησε καμιά συγγνώμη, δεν ενημέρωσε κανέναν και συνεχίζει το… μεγάλο της έργο που είναι το να βγάζει ανακοινώσεις, με μπόλικες φωτογραφίες,  για αυτονόητα πράγματα».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρακόπουλος τόνισε:

«Ευτυχώς που η συστάδα των φωτιστικών έπεσε στον διάδρομο, ανάμεσα στα θρανία των μαθητών, οι οποίοι εκείνη την ώρα ήταν καθισμένοι στη θέση τους κι έτσι αποφεύχθηκαν δυσάρεστα γεγονότα. Είναι φανερό ότι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες και ακόμη δεν είδαμε ευαισθησία από κάποιο μέλος της να υποβάλει τουλάχιστον παραίτηση. Θα περιμένουμε για λίγο καιρό ακόμη. Όπως θα περιμένουμε από τον κ. Μαυρίδη να διατάξει έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Δεν μπορεί να περάσει έτσι ένα τόσο σοβαρό γεγονός. Δεν θα επιτρέψουμε να κουκουλωθεί. Γιατί αντιλαμβανόσαστε ότι αν συμβαίνουν όλα αυτά στον Δήμο μας πώς μπορούμε να εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας σε αυτήν τη δημοτική αρχή;»   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet