Συμμαχία Πολιτών: H κατάσταση των δασών Λυκόβρυσης και Πεύκης είναι επιεικώς τραγική
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: H κατάσταση των δασών Λυκόβρυσης και Πεύκης είναι επιεικώς τραγική

«Τα δάση μας υποφέρουν. Τους τελευταίους μήνες η εικόνα είναι τραγική. Οι πολίτες για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια έχουν υψώσει φωνή διαμαρτυρίας ή καλύτερα απόγνωσης. Η “Μήδεια” που πέρασε από την Αττική πριν από 45 ημέρες έδειξε το πλήρες ξεχαρβάλωμα του Δήμου και την ανικανότητα του δημάρχου. Οι εικόνες που βλέπουμε ακόμα και σήμερα στα δάση μας είναι απελπιστικές. Πεσμένα δένδρα, σπασμένα κλαδιά, ξεραμένα τμήματα των πεύκων, γενικώς μια κατάσταση απαράδεκτη», όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Πεύκης, δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει τα εξής:

Η Συμμαχία Πολιτών από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της έδωσε στα δάση προτεραιότητα, ενώ ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος την περίοδο της διοίκησης του Δήμου Πεύκης (2007-2011) είχε κινητοποιήσει την πόλη για την προστασία των δασών, πάντοτε ενωτικά και είχε δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα με επιστήμονες και φορείς που βελτίωσαν ριζικά τα πράγματα, σώζοντας τα πεύκα μας και πετυχαίνοντας στα δικαστήρια σημαντικές αποφάσεις.

Η δημοτική μας ομάδα (Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Κατερίνα ΦασουλάΦραντζέσκα Αλεξοπούλου, Κώστας Ξανθόπουλος), μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησαν να ζητηθεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ το μεγάλο θέμα των δασών και  να  ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, σημειώνοντας επί λέξει:

«Η εικόνα των δασών μας είναι πολύ ανησυχητική κι έχουμε υποχρέωση να δράσουμε ώστε να τα προστατεύσουμε και να τα σώσουμε γιατί αποτελούν την προίκα που μας άφησαν οι προηγούμενες γενιές και το οξυγόνο της ζωής μας».

Αυτή η πρόταση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ τέθηκε σε ψηφοφορία στο Δ.Σ. πρώτα-πρώτα για το αν εισαχθεί για συζήτηση.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν ομόφωνα θετικά, όπως ψήφισε και ο Παναγιώτης Ιωάννου που συνεργάζεται με τη διοίκηση. Θετικά ψήφισαν αμέσως μετά και δυο της πλειοψηφίας (Ασπραδάκη, Μαρμαγγιόλης), δημιουργώντας την εντύπωση ότι θα ήταν μια ομόφωνη απόφαση. Όπως και έπρεπε να είναι. Δυστυχώς όμως οι υπόλοιποι 13 δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας Μαυρίδη (Πιπερίγκος, Μεντεσίδου, Πανταζής, Μαμαλάκη, Νικολαροπούλου, Ποριώτου, Τσελέντας, Μονεμβασιώτης, Κοκορόσκος, Μπόλλας, Νικολιδάκης, Μουρατίδου, Καρύμπας) ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, δηλαδή να μη συζητηθεί το θέμα των δασών, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα:

Είχαμε μια ξεκάθαρα αρνητική θέση της παράταξης που διοικεί τον Δήμο. Και βεβαίως μια ήττα της. (Ευτυχώς).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet