Συνάντηση Ένωσης Γονέων Πεύκης-Λυκόβρυσης με την τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ.
Κοινωνία

Συνάντηση Ένωσης Γονέων Πεύκης-Λυκόβρυσης με την τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ.

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης με τη βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ., Νίκη Κεραμέως, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 στην έδρα της Ένωσης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του προέδρου της Τ.Ο. της Ν.Δ. Βασίλη Γρυλλή.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης συζήτησης, η Ένωση εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο επίπεδο των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (συντήρηση – επισκευή – επέκταση σχολικών μονάδων, τοποθέτηση σχολικών φυλάκων – καθαριστριών – τραπεζοκόμων). Στη συνέχεια, έγινε εκτενής αναφορά στα γενικότερα σημερινά, αλλά και χρόνια προβλήματα της Παιδείας, καθώς και στα πάγια αιτήματα των Συλλόγων Γονέων (14ετής υποχρεωτική και δωρεάν εκπαίδευση, ελλείψεις μονίμων εκπαιδευτικών, τμήματα δεύτερης ξένης γλώσσας, Ειδική Αγωγή, Νέο Λύκειο – ΕΠΑΛ, Πανελλαδικές Εξετάσεις, βεβαίωση σπουδών ξένης γλώσσας, μόνιμη τοποθέτηση ψυχολόγων ειδικά στις σημερινές πολυπολιτισμικές εποχές).

Στον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, αναπτύχθηκαν θέσεις και απόψεις εκατέρωθεν και κατέστη σαφές ότι οι περαιτέρω περικοπές του κατά παράδοση μικρού προϋπολογισμού για την Παιδεία, οδηγούν στην υποχρηματοδότηση και εν τέλει αποτελούν τροχοπέδη για την επίλυση αρκετών προβλημάτων και την ικανοποίηση πολλών αιτημάτων.

Η κα Κεραμέως ευχαρίστησε για την ανταλλαγή απόψεων και την ευκαιρία που είχε ν΄ ακούσει τα αιτήματα της Ένωσης και δήλωσε την πρόθεσή της να ενημερώνει για τις θεσμικές παρεμβάσεις της, ιδίως σχετικά με ικανοποίηση αιτημάτων της Ένωσης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο υπεύθυνος Υποτομέα Ενώσεων Γονέων της Ν.Δ. και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής Μιχάλης Τσικαλάκης, η θεματική υπεύθυνη Παιδείας της Β4 ΝΟΔΕ  -Ν.Δ. (και γεν. γραμματέας της Β΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής) Αναστασία Γκίκα, ο πρόεδρος της  Τ.Ο. της Ν.Δ. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Βασίλης Γρυλλής και ο θεματικός υπεύθυνος Υποδομών Β4 ΝΟΔΕ-Ν.Δ., Βασίλης Μήκας.

Το Δ.Σ. ευχαρίστησε την κα Κεραμέως τόσο για την επίσκεψή της, όσο και για τη διάθεση που επέδειξε ως προς την προώθηση των αιτημάτων της Ένωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet