Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η προετοιμασία για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και άλλων προκλήσεων τίθενται σε προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Με αυτήν τη στόχευση πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας, την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό τον συντονισμό του δημάρχου Μάριου Ψυχάλη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε μία μέρα νωρίτερα στο αμαξοστάσιο του Δήμου, με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ο συντονισμός των υπηρεσιών για την κάλυψη κάθε ανάγκης που πιθανόν προκύπτει σε έκτακτες καταστάσεις κρίθηκε απαραίτητη ώστε τα πάντα να είναι σε πλήρη οργάνωση για την περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας Νίκος Γιαννόπουλος και Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Κυκλικής Οικονομίας Μαρίνα Μαγκουρίλου, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο υποδιοικητής του 9ου Π.Σ. Αθηνών αντιπύραρχος Γρηγόριος Τσοκανάς, ο Υ/Β του Α.Τ. Πεύκης Λυκόβρυσης Δημήτρης Ζαχίλας, ο τομεάρχης Εκμετάλλευσης ΔΕΔΔΗΕ Δημήτρης Αθανασόπουλος, ο τομεάρχης μετρητών ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Φιλοθέης – Κηφισιάς Δημήτρης Νικολάου, ο ηλεκτρολόγος του Δήμου Μανώλης Γιαννακός και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως διαπιστώθηκε, πέρα από την πολύ καλή κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και την κατάρτιση του προσωπικού, υπάρχει έντονη διάθεση για συνεργασία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αναζήτηση επιπλέον χρηστικών λύσεων για την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα, αναφέρει η δημοτική αρχή. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης, ορίστηκαν και οι συντονιστές των επιχειρήσεων, ενώ συζητήθηκαν θέματα ευρύτερης συνεργασίας των φορέων με την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε:

«Δεν αρκεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα ενός μόνο Δήμου για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες που ενδέχεται να παρουσιαστούν. Απαιτείται συνεργασία και συντονισμός των υπηρεσιών με την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι. Χαίρομαι που υπάρχει κλίμα σύμπνοιας και είμαι αισιόδοξος πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πρόληψη είναι υψηλή προτεραιότητά μας και για τον λόγο αυτόν, τόσο οι συναντήσεις και επαφές, όσο και οι ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας, θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ τόνισε: «Καταρχάς θέλω να υπογραμμίζω τη διαχρονικά άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ και του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε ακόμα  στενότερα την αποτελεσματική συνεργασία μας με στόχο την αντιμετώπιση με τον καλύτερο τρόπο των επερχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα που πιθανόν προκύψουν το φετινό χειμώνα.

Όσον αφορά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πιθανώς προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο 2024 έχουμε κατ΄ επανάληψη τονίσει τη σπουδαιότητα του σωστού σχεδιασμού και του συντονισμού σε ό,τι αφορά τα ζητήματα πολιτικής προστασίας. Η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία και στην αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης των φυσικών φαινομένων  του χειμώνα.

Ο ΣΠΑΠ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν επαναπαύεται και βρίσκεται συνέχεια σε ετοιμότητα, με ενεργές συμβάσεις προκειμένου να  συνδράμει με αλάτι σε σακιά αλλά και να επέμβει άμεσα με τον καλοσυντηρημένο μηχανολογικό εκχιονιστικό εξοπλισμό, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του, σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει, με στόχο να συνδράμουμε τους Δήμους – μέλη μας και τους συμπολίτες μας. Επίσης ο ΣΠΑΠ θα συνδράμει του Δήμους – μέλη του, που θα έχουν ανάγκη, με οχήματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πιθανόν προκύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο  ΣΠΑΠ έχει παραχωρήσει στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, μεταξύ των άλλων, ένα εκχιονιστικό πολυμηχάνημα έργου, μάρκας BREMACH, που φέρει λεπίδα εκχιονισμού και διασπορέα άλατος, το οποίο θα χρησιμοποιήσει ο Δήμος για να καλύψει τις ανάγκες που πιθανόν προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο 2024».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet