Χ. Καρανάσος: Υψηλότατα τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Χ. Καρανάσος: Υψηλότατα τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης, μέλος της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+, Χαράλαμπος Καρανάσος, σημειώνει ότι «η παράταξή μας έχει επισημάνει πολλάκις την υψηλή εισφορά των τροφείων για τους Παιδικούς Σταθμούς», ενώ προσθέτει ότι «αυτό αποδεικνύεται περίτρανα αν συγκρίνουμε τα τροφεία του Δήμου μας με τα τροφεία όμορων Δήμων, όπως της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου».

Εν συνεχεία, ο κ. Καρανάσος παρουσιάζει ενδεικτικά τα δεδομένα σε Μαρούσι και Κηφισιά, αναφέροντας ότι:

Για οικογενειακό εισόδημα έως 14.000 ευρώ στον Δήμο Αμαρουσίου τα τροφεία για τους Παιδικούς Σταθμούς είναι δωρεάν, την ίδια στιγμή που στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης με το ίδιο οικογενειακό εισόδημα το κόστος είναι 330 ευρώ τον χρόνο. Για οικογενειακό εισόδημα 20.001 ευρώ στον Δήμο Αμαρουσίου το κόστος είναι 28 ευρώ μηνιαίως, ενώ στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης για το ίδιο οικογενειακό εισόδημα το κόστος είναι 120 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 1.320 ευρώ τον χρόνο.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι ο Δήμος Κηφισιάς. Για οικογενειακό εισόδημα 15.000 ευρώ, οι γονείς πληρώνουν 22,50 ευρώ μηνιαίως. Την ίδια στιγμή, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης οι γονείς καλούνται να πληρώσουν 30 ευρώ μηνιαίως. Επιπλέον, με εισόδημα 40.001 ευρώ στον Δήμο Κηφισιάς, η μηνιαία εισφορά είναι 54 ευρώ, ενώ στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, το κόστος αγγίζει το ποσό των 180 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 1.980 ευρώ τον χρόνο.

Επίσης, ο κ. Καρανάσος τονίζει ότι η παράταξη Δήμος Μπροστά+ «δεν θα μπορούσε να παραβλέψει το κόστος μεταφοράς των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς, που είναι 40 ευρώ τον μήνα, όταν σε άλλους Δήμους το κόστος είναι πολύ λιγότερο» για να επισημάνει, τέλος, ότι «η παράταξή μας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΙΠΑΠ, κατέθεσε πρόταση για τη μείωση των τροφείων και την ελάφρυνση των δημοτών, χωρίς να κάνει “κακή αντιπολίτευση”, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, αλλά να βοηθά με τεκμηριωμένες προτάσεις στη βελτίωση της κακής διοίκησης και ανικανότητας των διοικούντων του ΚΟΙΠΑΠ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ως οφείλουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet