Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Κοινωνία

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας και τον ενθουσιασμό του κόσμου φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, σε μια λαμπερή εορταστική ατμόσφαιρα.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης και η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη υποδέχτηκαν τους πολίτες στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου όπου πραγματοποιήθηκε η αφή του χριστουγεννιάτικου δένδρου και αντάλλαξαν ευχές αμοιβαίας αγάπης και ελπίδας για τη νέα χρονιά που πλησιάζει. Η γιορτινή βραδιά επιφύλασσε ένα μοναδικό μουσικό – χορωδιακό πρόγραμμα σε όλους τους παρευρισκόμενους που συνέθεσαν δημιουργικά οι πολιτιστικές δομές του ΠΕΑΠ. Η Brillante Classic Orchestra του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης έκανε την έναρξη της βραδιάς υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Κατερίνας Βαφειάδου ενώ ακολούθησαν τα τμήματα της παιδικής, νεανικής και μικτής χορωδίας του ΠΕΑΠ υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της μαέστρου Ελευθερίας Βούλγαρη. Στο πλουραλιστικό μουσικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων του Δήμου καθώς και τα τμήματα μπαλέτου του ΠΕΑΠ που εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους.

Οι εκδηλώσεις χαράς και κεφιού ξεκίνησαν από νωρίς στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» όταν οι μικροί φίλοι του ΠΕΑΠ συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο θεατρικό παιχνίδι υπό την καθοδήγηση των θεατρολόγων του Νομικού Προσώπου, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, παίζοντας ρόλους και διασκεδάζοντας με μουσική και χορό.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη μίλησε για το νόημα των Χριστουγέννων και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την ανάγκη να κοιτάξουμε μέσα μας εκπέμποντας «φως» σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν υπαρκτά προβλήματα. «Αυτά τα Χριστούγεννα, ας μη στολίσουμε τα δέντρα με ευχές αλλά με πράξεις» τόνισε, συμπληρώνοντας «ας γίνουμε συμμέτοχοι της προσπάθειας να μην χάσουμε ούτε μια παιδική ελπίδα, να μην χάσουμε την εμπειρία να φωτίσουμε τον άνθρωπο μέσα μας, φωτίζοντας το χαμόγελο του διπλανού μας». Η κα Πατούλη δεν παρέλειψε να μιλήσει για δυο ιδέες που έγιναν πράξη και είχαν ανακοινωθεί ακριβώς πριν ένα χρόνο. Πρόκειται, από τη μια, για τη διαπολιτισμική σύνδεση των δομών του ΠΕΑΠ με στόχο να επιτευχθεί η παρουσίαση ολοκληρωμένων δρωμένων που να αξιοποιούν όλες τις μορφές τέχνης, όπου όπως αναφέρεται και πραγματοποιήθηκε με την αρμονική συνύπαρξη των καλλιτεχνικών τμημάτων αλλά και των εκπαιδευτικών φορέων του Δήμου. Από την άλλη η δημιουργία ενός διαδημοτικού δικτύου πολιτισμού, πανελλαδικής εμβέλειας, με έδρα τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με άμεσο στόχο την ανταλλαγή πολιτιστικής ύλης μεταξύ των Δήμων της χώρας, όπου και υλοποιήθηκε μέσα από το 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ακτινοβολία του Δήμου σε όλη τη χώρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Πατούλη, που προΐσταται του νέου εγχειρήματος, ως εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, «αποτέλεσμα και ηθική επιβράβευση της πρωτοβουλίας αυτής είναι οι 72 Δήμοι της χώρας που υπέγραψαν από την Ημέρα του Συνεδρίου (2/12/15) τη δήλωση συμμετοχής στο νέο πανελλαδικό πολιτιστικό ξεκίνημα που οραματιζόμαστε».

Ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης από την πλευρά του ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, εξήρε την προσπάθεια όλων των καλλιτεχνικών τμημάτων, των καθηγητών και των μαέστρων του ΠΕΑΠ που προάγουν τον Πολιτισμό στον Δήμο και που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι συνώνυμο του ήθους και του τρόπου που αντιμετωπίζουν τη δημιουργία Πολιτισμού σε μια περίοδο κρίσης που όλα απαξιώνονται και αναιρούνται».

Τη μαγευτική βραδιά που ξεχώρισε για τον πλουραλισμό της σύνθεσης των πολιτιστικών δομών του ΠΕΑΠ., τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος χαιρέτισε την προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού με την υλοποίηση εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η καρδιά του Πολιτισμού χτυπά στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης». Παράλληλα ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα» με «υγεία και θετική σκέψη» τονίζοντας ότι «ο λαός μας ξέρει να τιμά τις παραδόσεις του και να δημιουργεί με τις δικές του δυνάμεις Ιστορία και Πολιτισμό».

Η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Αμαρουσίου λάμπρυνε με την ευγενική της συμμετοχή τη βραδιά προσδίδοντας ιδιαίτερο κύρος στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Πλήθος εκλεκτών πολιτών, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής έδωσαν δυναμικό «παρών» αγκαλιάζοντας την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων δίνοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet