Τη «Μάχη της Κρήτης» τίμησε ο Σύλλογος Κρητών «Ο Τάλως»
Κοινωνία

Τη «Μάχη της Κρήτης» τίμησε ο Σύλλογος Κρητών «Ο Τάλως»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης επετειακή εκδήλωση μνήμης για τη «Μάχη της Κρήτης».

Ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης χαιρετίζει την εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης
Ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης χαιρετίζει την εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών «Ο Τάλως» Γιώργος Καρχιλάκης, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της μάχης της Κρήτης στην έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην των πεσόντων.

Αποσπάσματα από κείμενα των συγγραφέων Έλσας Φαραζή και Νίκου Καζαντζάκη ανέγνωσαν ο γραμματέας του Συλλόγου, πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών και ηθοποιός Χρήστος Φωτίδης και η ηθοποιός Κυριακή Γάσπαρη. Ο λαογράφος και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου, Γιώργος Φραγκάκης περιέγραψε με γλαφυρότητα τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης τονίζοντας ότι «οι ήρωες πολεμούν σαν Κρητικοί».

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Ο Τάλως» πλαισίωσε την εκδήλωση με χορούς με το συγκρότημα του Αντώνη Γαμπιεράκη.

Τα παιδιά από το τμήμα λύρας του Συλλόγου ερμήνευσαν κομμάτια με τον δάσκαλο τους Μάνο Πυροβολάκη.

Η παρουσίαση έγινε από την Εμμανουέλα Τσώρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κρητικό κέρασμα στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά όλους τους συμπατριώτες και συμπολίτες που τον τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και τους εθελοντές Μαρία Μουρατίδη, Ασπασία Νικολάου, Μαρία Μπομπολάκη και Έφη Αποστολάκη-Γουρνέλου που τον υποστηρίζουν σε κάθε εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρώην δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Νικολιδάκης, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Παπανικολάου, η αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Άννα Ασπραδάκη, ο πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρης Κυριτσάκης, ο  πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρόεδρος της Παγκρητείου Γιώργος Μαριδάκης, η αντιπρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Μαριάννα Μαμαλάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Πανταζής, Νίκος Γκαραβέλας, Μανόλης Πάγκαλος.

Επίσης παρευρέθησαν πολλοί πρόεδροι τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς και πρόεδροι και φορείς κρητικών πολιτιστικών σωματείων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet