Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η κακοστημένη προπαγάνδα Μαυρίδη κατέληξε σε… ανέκδοτο
Πολιτική

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η κακοστημένη προπαγάνδα Μαυρίδη κατέληξε σε… ανέκδοτο

Για «ανέκδοτο» και «κακοστημένη προπαγάνδα» κάνει λόγο η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, με αφορμή τον θόρυβο που έχει προκληθεί με τη δημοσιοποίηση στοιχείων μιας ΜΚΟ, με βάση τα οποία ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έρχεται πρώτος μεταξύ 54 δήμων στην οικονομική διαχείριση.

Η παράταξη του κ. Θεοδωρακόπουλου κάνει λόγο για τα «υπέρογκα δημοτικά τέλη», ενώ εκφράζει την απορία πώς δεν δόθηκε στη διοίκηση του Δήμου «βραβείο» για τα «επίσης πανάκριβα τροφεία» των παιδικών σταθμών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης Συμμαχία Πολιτών:

Ανέκδοτο έγινε τελικά μεταξύ των κατοίκων της πόλης μας η κακοστημένη προπαγάνδα που επιχείρησε ο δήμαρχος (και όχι μόνο) με αφορμή την πρωτιά που έχει ο Δήμος μας στο ύψος των δημοτικών τελών. Κι ενώ όλη αυτή την υπόθεση τη βάπτισαν… οικονομική διαχείριση, για να πουλήσει καλύτερα, αποκρύπτοντας αρχικά ότι είναι μια ΜΚΟ, ότι έχει λιθουανικό μοντέλο (τρομάρα τους…) κι ότι μετράει τελικά την… αναλγησία των δήμων στη φορολογία, τελικά αποκαλύφτηκαν όλα. Και γυρίζουν μπούμερανγκ στην απερχόμενη δημοτική αρχή. Γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και η προπαγάνδα ξεφούσκωσε.

Φυσικά τα ειρωνικά σχόλια κατά της δημοτικής αρχής δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι χτες υποστήριζαν ότι κακώς ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης δεν διοργανώνει τελετή στο θέατρο για να δώσει βραβείο στον εαυτό του και επίσης κακώς δεν βγάζει ανακοίνωση για να πανηγυρίσει και για την πρωτιά στο ύψος των τροφείων των παιδικών σταθμών…

Φυσικά δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά όλη αυτή την προπαγάνδα που πήγε στα στηθεί στον Δήμο μας. Να πανηγυρίζουν γιατί κάποια ΜΚΟ, που στηρίζεται σε λιθουανικό μοντέλο νέο φιλελεύθερης πολιτικής, κατέταξε μεταξύ 54 πρώτο τον Δήμο μας, επειδή λέει… καταφέρνει και εισπράττει υπέρογκα, για την εποχή της κρίσης,  δημοτικά τέλη. Κι αυτό το γεγονός, για λόγους προπαγάνδας, το ονόμασαν οικονομική διαχείριση. Βεβαίως, πληρώνουν οι κάτοικοι του Δήμου τα περισσότερα, βεβαίως είμαστε ένας από τους ελάχιστους δήμους πανελληνίως που την εποχή της κρίσης δεν μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη ούτε στη θητεία Φωκιανού, ούτε στη θητεία Μαυρίδη. Και είναι κάτι που έχουμε πολλές φορές καταγγείλει, και η παράταξή μας και ο επικεφαλής της, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Ο οποίος διαβεβαιώνει με την ευκαιρία τους πολίτες ότι «θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως θα πράξουμε το ίδιο και με τα τροφεία των παιδικών σταθμών, τα οποία είναι τα υψηλότερα της Αττικής».

Αν ο στόχος  του δημάρχου και των στενών του συνεργατών του, που βγήκαν κι αυτοί να… χειροκροτήσουν τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, είναι να εξοντώσουν τους δημότες, τότε δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Τους αφήνουμε να ζουν μέσα στο ψέμα τους και την προπαγάνδα τους, στοιχεία  που φανερώνουν ότι επειδή δεν έχουν να δείξουν έργο χρησιμοποιούν αυτά τα ακραία επικοινωνιακά μέσα παραπλάνησης των κατοίκων. Αλλά έχουμε και μια απορία. Τους κατοίκους της περιοχής μας, που ενώ πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη, εν τούτοις δεν βλέπουν πουθενά καθαριότητα, κινδυνεύουν να περπατήσουν ακόμα και στη Λεωφόρο Ειρήνης από τις λακκούβες και παρακαλάνε για μια λάμπα στην κολόνα της γειτονιάς τους, τους ρώτησε ο κ. Μαυρίδης για το πόσο… περήφανοι αισθάνονται γι αυτόν το΄ν πρωτοφανή εμπαιγμό;

Και κάτι ακόμα.  Ευτυχώς που αυτή η ΜΚΟ δεν μέτρησε και τα τροφεία των παιδικών σταθμών για να δώσει και… δεύτερη πρωτιά στον Δήμο μας, αφού τουλάχιστον στην Αττική οι κυρίες Μαμαλάκη Ασπραδάκη, που προεδρεύουν στο ΚΟΙΠΑΠ, έχουν με τις αποφάσεις τους δημιουργήσει ρεκόρ ακρίβειας. Κατά τα άλλα τις ακούμε να μιλάνε με δήθεν στενοχώρια για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Στην ίδια τη μελέτη της ΜΚΟ, με τίτλο «Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών Μάρκος Δραγούμης», υπάρχει αξιολόγηση και σε άλλους τομείς του Δήμου. Της Λογοδοσίας, της Διαφάνειας και της Παροχής Υπηρεσιών προς τους Δημότες. Εκεί δεν μας είπε ο δήμαρχος τι έκανε; Γιατί Λογοδοσία, εντελώς παρανόμως, δεν καταδέχτηκε να κάνει ούτε μια φορά στα πέντε χρόνια, για διαφάνεια ας μην το συζητάμε, είναι άγνωστη λέξη, ενώ για τις Παροχές Υπηρεσιών προς τους πολίτες, καλύτερα να αλλάξουμε κουβέντα. Αυτή η δημοτική αρχή πήγε τον Δήμο μας πολύ κάτω.

Στην υπόθεση υπάρχει μόνο ένα καλό νέο. Ευτυχώς η διοίκηση Μαυρίδη είναι απερχόμενη και φεύγει σύντομα.

Υ.Γ: Αλήθεια πού είναι οι περίφημες επενδύσεις του Δήμου μας; Πού είναι η ΑΝΑΠΛΑΣΗ της Λεωφόρου Ειρήνης που ακυρώθηκε από τους Φωκιανό, Μαυρίδη; Πού είναι η κατασκευή της κεντρικής πλατείας, που επίσης ακυρώθηκε από τους ίδιους, πού είναι το ΚΑΠΗ της Πεύκης που χάθηκε, πού είναι τα έργα για ασφαλτοστρώσεις, πού είναι η κατασκευή των ομβρίων, πού είναι το έργο ανακαίνισης των σχολείων του 2018, πού είναι η συντήρηση των πεζοδρομιών που περιμέναμε πέντε χρόνια, πού είναι το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης, που γίνεται εδώ και 15 χρόνια, πού είναι το διαδημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου, πού είναι η ανάπλαση του σταδίου της Πεύκης, πού είναι οι αναπλάσεις στις γειτονιές της Κάτω Πεύκης; Πού είναι όλα αυτά; Εκτός κι αν ονομάζουν επενδύσεις μόνο το Ο.Τ. 9 της Λυκόβρυσης, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από εννέα μήνες κι ακόμη να λειτουργήσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet