Διοίκηση προς Μ. Πατούλη: Ο Δήμος δεν θα γίνει «προτεκτοράτο» του Αμαρουσίου
Πολιτική

Διοίκηση προς Μ. Πατούλη: Ο Δήμος δεν θα γίνει «προτεκτοράτο» του Αμαρουσίου

Για το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης ενημερώνει τους πολίτες ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, ουσιαστικά απαντώντας σε ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής σύμβουλου Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου ενημερώνει για την πορεία υλοποίησης του έργου εξωραϊσμού του Σταδίου και κατηγορεί την κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη, πρώην πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ότι «παρακώλυσε» τη διαδικασία για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας με την Περιφέρεια Αττικής για το έργο. Μάλιστα, την κατηγορεί ότι προσπαθούσε «να επιβάλει μία συμφωνία που ουσιαστικά παραχωρούσε τη χρήση του γηπέδου στο Μαρούσι».

«Ο Δήμος μας δεν πρόκειται να γίνει προτεκτοράτο του Αμαρουσίου» τονίζει η διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη σττην ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ενημερώνει για  τα εξής: 

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει προκηρύξει ολοκληρωμένο έργο ύψους 500.000 ευρώ, μέσω προγραμματικής συμφωνίας με το ΠΕΑΠ, προκειμένου να αναβαθμίσει το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης.

»Η συμφωνία έχει υπογραφεί από την κυρία Μαρίνα Πατούλη, που ήταν τότε πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο. Η ίδια, βέβαια, κατά τη διάρκεια της θητείας της παρακώλυσε αυτή τη διαδικασία θέλοντας να επιβάλει μια κατάπτυστη προγραμματική συμφωνία που ουσιαστικά παραχωρούσε τη χρήση του γηπέδου στο Μαρούσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το σχέδιο συμφωνίας από την Περιφέρεια Αττικής έφτασε στο Νομικό Πρόσωπο στις 28/12/2015, η Συμφωνία υπογράφηκε 8 μήνες αργότερα (9/8/2016).

»Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης προχωρά στον σχεδιασμό του και στην υλοποίηση του έργου προς όφελος των δημοτών μας. Όσο κι αν κάποιοι θέλουν, ο Δήμος μας δεν πρόκειται να γίνει προτεκτοράτο του Αμαρουσίου. Εκείνοι πρέπει να αποφασίσουν υπέρ ποιων, αλλά και εναντίον ποιων είναι. Εμείς είμαστε με τους δημότες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Κρινόμαστε για τις πράξεις μας όλοι».

Αναφορικά με την εξέλιξη του έργου «Εξωραϊσμός Δημοτικού Σταδίου Πεύκης» ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης σύμφωνα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, με την ενημέρωση που έχει ο Δήμος από την Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Το έργο δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στις 2/5/2017. Προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε στις 9/6/2017 και το έργο κατακυρώθηκε στον ίδιο στις 28/8/2017 με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

»Πραγματοποιήθηκε ένσταση από τον δεύτερο μειοδότη η οποία έγινε δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στις 6/9/2017. Στη συνέχεια ο πρώτος μειοδότης έκανε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με εντολή της οποίας το θέμα εξετάζεται από την Επιτροπή του Άρθρου 7 του Νόμου 2839/2000.

»Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης παρακολουθεί την πορεία του έργου και θα συνεχίσει να ενημερώνει τους δημότες για την εξέλιξή του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet