Κοινό μέτωπο 4 παρατάξεων για τη «λογοκρισία» στο ΚΑΠΗ Πεύκης
Πολιτική

Κοινό μέτωπο 4 παρατάξεων για τη «λογοκρισία» στο ΚΑΠΗ Πεύκης

Την ανάκληση απόφασης για τη μη διακίνηση στον χώρο του ΚΑΠΗ Πεύκης εντύπων που δεν αφορούν στη λειτουργία αυτού ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής τεσσάρων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Μαρία Γώγου, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Μανόλης Πάγκαλος και Δημήτρης Κωνστάντος αντιτίθενται στην απόφαση του προέδρου του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ, Αντώνη Τσελέντα, η οποία, όπως σημειώνουν, «προσβάλλει το Σύνταγμα, το οποίο προστατεύει απόλυτα την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών».

Οι τέσσερις επικεφαλής των παρατάξεων κάνουν λόγο για «σιωπή» από πλευράς του δημάρχου, Τάσου Μαυρίδη, πάνω στο ζήτημα αυτό, το οποίο συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, και διερωτώνται εάν αυτή «εκφράζει την έγκρισή του στην υιοθέτηση και εφαρμογή παρόμοιων αποφάσεων».

Πέραν από την ανάκληση της απόφασης οι ανωτέρω επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας δηλώνουν σύμμαχοι στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης, το οποίο έχει, επίσης, καταγγείλει τη «λογοκρισία» αυτή (Για λογοκρισία στο ΚΑΠΗ Πεύκης κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι) και ζητούν, επίσης, την παραίτηση του προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Μείζον πολιτικό, δημοκρατικό και θεσμικό ζήτημα έχει προκληθεί από την απόφαση του προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ κ. Αντώνη Τσελέντα να απαγορεύσει την ελεύθερη διακίνηση εντύπων και ανακοινώσεων φορέων του Δήμου μας εντός του ΚΑΠΗ Πεύκης, πλην όσων αφορούν στο ΚΟΙΠΑΠ, όπως φαίνεται και από την απόφασή του προς την προϊσταμένη του ΚΑΠΗ Πεύκης κ. Άννα Γαϊτανίδου με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου 2016 την οποία και δημοσιοποιούμε.

Αποτελεί μέγιστο θέμα το περιεχόμενο της μεροληπτικής απόφασης, την οποία αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε ως απολύτως κατακριτέα, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ζητώντας την άμεση ανάκλησή της.

Επιπλέον, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι σκοπίμως παραπλανήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση από τον πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ, σε γνώση μάλιστα του δημάρχου κ. Τάσου Μαυρίδη.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου 2016 ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ ερωτήθηκε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Γιώργο Δασκαλάκη και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής που είχε αποστείλει από τις 23 Νοεμβρίου στην προϊσταμένη του ΚΑΠΗ Πεύκης.

Ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ απαντώντας διέψευσε κατηγορηματικά ότι έδωσε παρόμοια εντολή και ισχυρίστηκε ότι απλά ζήτησε να υπάρχει καλύτερη επιμέλεια στην προβολή των θεμάτων που αφορούν στο ΚΟΙΠΑΠ εντός του ΚΑΠΗ Πεύκης, παραπλανώντας ενσυνείδητα και σκόπιμα το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας εν γνώσει του ψέματα και αρνούμενος να δημοσιοποιήσει την επίμαχη απόφασή του, με δεδομένο ότι αυτή δεν είχε κοινοποιηθεί στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Συνένοχος και υπερθεματιστής της πρωτοφανούς εξαπάτησης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος κ. Τάσος Μαυρίδης ο οποίος αν και γνώριζε το απαράδεκτο περιεχόμενο της απόφασης, όπως προκύπτει από το έγγραφο που του είχε επίσημα κοινοποιηθεί, σιώπησε. Μήπως η σιωπή του κ. Μαυρίδη εκφράζει την έγκρισή του στην υιοθέτηση και εφαρμογή παρόμοιων αποφάσεων;

Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της διοίκησης του κ. Μαυρίδη ενισχύεται και αποκαλύπτεται πλήρως από τη δεύτερη επιστολή του προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ προς την προϊσταμένη του ΚΑΠΗ Πεύκης, σε απάντηση διευκρινιστικών ερωτημάτων της με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2016. Ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ εμμένει στην αντιδημοκρατική απόφασή του επιχειρώντας μάλιστα να την τεκμηριώσει στο Σύνταγμα, προσβάλλοντας το κορυφαίο καταστατικό κείμενο της Ελληνικής Δημοκρατίας το οποίο προστατεύει απόλυτα την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Ως επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης θεωρούμε ότι οποιαδήποτε απαγόρευση ελεύθερης διακίνησης ανακοινώσεων και εντύπων στους δημόσιους χώρους των ΚΑΠΗ είναι αδιαπραγμάτευτη και η δημοτική Αρχή θα μας βρει καθολικά αντίθετους, σύμμαχους στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Με την κοινή παρέμβασή μας ζητάμε την άμεση έγγραφη ανάκληση της συγκεκριμένης απαράδεκτης εντολής του προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ, θεωρώντας παράλληλα ως αυτονόητη την παραίτηση του προέδρου κ. Αντώνη Τσελέντα.

  • Μαρία Γώγου, επικεφαλής «Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών»
  • Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής «Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης Λυκόβρυσης»
  • Μανόλης Πάγκαλος, επικεφαλής «Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης Πεύκης»
  • Δημήτρης Κωνστάντος, επικεφαλής «Λυκόβρυση Πεύκη.-»

Ακολουθούν οι επιστολές που δίνουν στη δημοσιότητα οι επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet