Κ. Μπαλδεράνος: Αφήστε τις απειλές κι απαντήστε στα αμείλικτα ερωτήματα κ. δήμαρχε
Πολιτική

Κ. Μπαλδεράνος: Αφήστε τις απειλές κι απαντήστε στα αμείλικτα ερωτήματα κ. δήμαρχε

Στην αντεπίθεση περνά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Κώστας Μπαλδεράνος μετά τη σοβαρή καταγγελία που έκανε πριν λίγα 24ωρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λυκόβρυσης – Πεύκης εναντίον του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, για να δεχθεί την απειλή του τελευταίου ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια.

Ο κ. Μπαλδεράνος αφού καλεί τον δήμαρχο να σταματήσει να «υπεκφεύγει» με «επικοινωνιακά τερτίπια» και «απειλές ποινικοποίησης του δημόσιου βίου», θέτει σειρά ερωτημάτων, καθώς και έγγραφα (σ.σ.: τα κατέθεσε και στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου στην προαναφερόμενη συνεδρίαση), σύμφωνα με τα οποία -όπως υποστηρίζει- προκύπτει συγγενική σχέση μεταξύ πρώην ειδικού συνεργάτη του δημάρχου και του ιδιοκτήτη – εκπροσώπου τεχνικής εταιρείας στην οποία ανατέθηκαν τρεις συμβάσεις για έργα στον Δήμο, με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης, καθώς και σχέση μεταξύ του αδελφού του τελευταίου με τον ίδιο τον δήμαρχο.

Ο δημοτικός σύμβουλος σημειώνει ότι στην περίπτωση που ισχύουν αυτά που καταθέτει εναντίον του κ. Τ. Μαυρίδη, τότε ο δήμαρχος θα βρει «απέναντι» τόσο τον ίδιο, όσο και εκείνους που αντιστρατεύονται τη λογική «που βαπτίζει το νόμιμο και ηθικό».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κ. Μπαλδεράνου:

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΗΘΙΚΗ
Απαντήστε μας κ. Μαυρίδη και μην υπεκφεύγετε με επικοινωνιακά τερτίπια και απειλές ποινικοποίησης του δημόσιου βίου

Η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει αν οι διοικητικές – οικονομικές πράξεις σας εκτός από νόμιμες είναι και ηθικές. Γι’ αυτό και σας ζητώ να μας πείτε συγκεκριμένα αν ισχύουν τα παρακάτω:

  1. Υπάρχει ή όχι σύμβαση ειδικού συνεργάτη σας στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης στο όνομα Ζέρβα Αικατερίνη – Κυριακή του Δημητρίου;
  2. Προβήκατε ή όχι σε 3 απευθείας αναθέσεις ύψους 54.377 ευρώ συνολικά το 2016, με δική σας υπογραφή, στην εταιρεία «Athens Machinery ΕΠΕ» με ιδιοκτήτη – εκπρόσωπο τον κ. Δημήτρη Πρίτσα;
  3. Υπάρχει ή όχι συζυγική σχέση μεταξύ της ειδικής συνεργάτιδάς σας και του ιδιοκτήτη – εκπροσώπου της εν λόγω εταιρείας;
  4. Διακόπηκε ή όχι και γιατί η σχέση εργασίας της συνεργάτιδάς σας στις αρχές του 2017; Υποκρύπτεται κάτι;
  5. Ισχύει ή δεν ισχύει πως ο ιδιοκτήτης – εκπρόσωπος της εταιρείας που κάνατε τις 3 αναθέσεις είναι αδερφός του κουμπάρου σας; 

Και κάτι τελευταίο κ. Μαυρίδη:

Μπορείτε να μας κατονομάσετε τους χορηγούς που στήριξαν τον προεκλογικό σας αγώνα στις δημοτικές εκλογές του 2014;

Κύριε δήμαρχε τα ερωτήματα που σας θέτουμε είναι αμείλικτα και θέλουν απαντήσεις και όχι δικαιολογίες και απειλές τύπου «θα πάμε στα δικαστήρια».

Θέλουν ηχηρές απαντήσεις από εσάς, διότι οι πολίτες τα φαινόμενα νεποτισμού, οικογενειοκρατίας και αδιαφάνειας όχι μόνο δεν τα ανέχονται, αλλά τα καταδικάζουν διαχρονικά.

Εφόσον ισχύουν όλα αυτά που σας θέτω δημοσίως, καθώς και τα σχετικά έγγραφα που προσκομίζω, τότε θα μας βρείτε ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε κάθε ΠΡΑΞΗ που έχει να κάνει με δημόσιο χρήμα.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε κάθε λογική που βαπτίζει το νόμιμο και ηθικό.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε κάθε νοοτροπία που έχει συμβιβαστεί με το παλιό και διανέμει την εξουσία κατά το δοκούν.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε κάθε συγγενικό και φιλικό «αλισβερίσι», είτε διοικητικό είτε οικονομικό είτε ηθικό.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε όλα αυτά που μας πάνε πίσω, ως Πολίτες, ως Δήμο και ως Κράτος.

«Κανείς δε φοβάται την αλήθεια παρά μόνο αυτός που θέλει να κρυφτεί! Συμφωνείτε κ. Μαυρίδη;»

Κώστας Μπαλδεράνος

Δημοτικός Σύμβουλος «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Κ. Μπαλδεράνος

(Σύμβαση με ειδικό συνεργάτη και λύση αυτής)

(Ανάθεση 1) 



 

 

 

 

 

 

(Ανάθεση 2)

 

 

 

 

 

 

 

 

(Ανάθεση 3)

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet