Λυκόβρυση Πεύκη.-: Απολογισμός της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη.-: Απολογισμός της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου

Απολογισμό της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Κωνστάντος.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Κωνστάντος επισημαίνει:

2.000 ευρώ η νέα τιμή εκκίνησης για την εκμίσθωση του αναψυκτήριου στο Ο.Τ.9 Λυκόβρυσης. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Μαρτίου και οι τοποθετήσεις μας.

Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (12/3/2019) όπως η συνέχιση της διαδικασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου στο Ο.Τ.9 Λυκόβρυσης και η συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα των ΚΕΠ Υγείας με φορέα οργάνωσης το ΕΔΔΥΠΠΥ.

Στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε με μυστική ψηφοφορία στη θέση του αντιπροέδρου ο κ. Ιωάννης Καλαμπαλίκης από την παράταξη “Κοινωνία Ενεργών Πολιτών” με επικεφαλής την κ. Γώγου στην οποία ως μείζον αντιπολίτευση ανήκει θεσμικά η θέση. Ο κ. Καλαμπαλίκης έλαβε 17 θετικές ψήφους ενώ υπήρξε και 1 λευκό.

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της ημέρας του πολίτη τέθηκαν διάφορα ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία προκάλεσαν “εκνευρισμό” στο Δήμαρχο ο οποίος πολλές φορές διέκοψε τους συμπολίτες μας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση η οποία στο αποκορύφωμά της χαρακτηρίστηκε από μια απρεπή, αναιτιολόγητη και απολύτως καταδικαστέα επίθεση από πολίτη σε βάρος της Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ουσιαστικά η “πολιτική αλλεργία” του κ. Μαυρίδη στην κριτική δημιουργεί κατά κανόνα οξύνσεις και αντεγκλήσεις που πολλές φορές γίνονται ιδιαίτερα προσβλητικές προς τους πολίτες όπως και χθες. Η κ. Ποριώτου ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δέχθηκε άδικα την αήθη λεκτική επίθεση.

Η συνέχιση της διαδικασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης ήταν το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Αποφασίστηκε η διενέργεια νέας πλειοδοτικής διαδικασίας με πρόσκληση ενδιαφέροντος και αρχική τιμή εκκίνησης μηνιαίου μισθώματος τις 2.000 ευρώ. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 16 θετικές ψήφους έναντι 3 δημοτικών συμβούλων που τάχθηκαν υπέρ μιας διαφορετικής χρήσης του χώρου και 2 που υπήρξαν αρνητικοί στις προτάσεις. Ως δημοτική παράταξη καταψηφίσαμε την εισήγηση της Διοίκησης με δεδομένο ότι οι 2.000 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα, σε συνδυασμό με τη διαδικασία της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και του αποκλεισμού της αντιπολίτευσης από την επιτροπή μισθώσεων που διενεργεί τις δημοπρασίες με ευθύνη του δημάρχου, συναποτελούν τεκμηριωμένους λόγους για μία τουλάχιστον επιφυλακτική στάση όσον αφορά στην επιλεχθείσα διαδικασία. Σχετικά με τη 2η πρόταση περί εναλλακτικής χρήσης δεν την υπερψηφίσαμε αφού δεν αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης η χρήση του χώρου.

Το θέμα συμμετοχής του Δήμου στα ΚΕΠ Υγείας με φορέα υλοποίησης το ΕΔΔΥΠΠΥ εγκρίθηκε με τη θετική ψήφο μόλις 10 δημοτικών συμβούλων ενώ 5 δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν την πρόταση ενώ υπήρξε και 1 λευκή ψήφος. Στη διάρκεια συζήτησης με τον δήμαρχο να έχει αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, υπήρξαν εκ νέου τεκμηριωμένες αιτιάσεις για το χαρακτήρα του προγράμματος, το σημαντικό κόστος ετήσιας συμμετοχής, τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων υγείας, τη δημιουργία ιατρικών φακέλων και γενικότερα τη συνειδητή διασύνδεση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας υπό την επίβλεψη ενός φορέα που ΔΕΝ είναι κρατικός ούτε αυτοδιοικητικός παρά μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. Θεωρώντας ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν ΔΕΝ προσέφεραν πειστικές απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα καταψηφίσαμε την πρόταση όπως και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση αναφερθήκαμε στην τακτική εαρινή εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (δημαρχείο Πεύκης) σε συνεργασία με το νοσοκομείο παίδων “Η Αγία Σοφία”. Απευθύναμε πρόσκληση προς κάθε κατεύθυνση ώστε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία προσέλευσης και συγκέντρωσης μονάδων αίματος, ενισχύοντας μεταξύ άλλων την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας και τις ανάγκες μεταγγίσεων συμπολιτών μας!

Επιπρόσθετα αναφερθήκαμε στα πρόσφατα γεγονότα βανδαλισμού που σημειώθηκαν στο κλειστό γήπεδο της Πεύκης μετά από αγώνα καλαθοσφαίρισης. Επιμείναμε να τοποθετηθεί με σαφήνεια η Διοίκηση, κάτι που δεν έγινε. Ταυτόχρονα επισημάναμε ότι παραμένουν σε κοινή θέα απαράδεκτα υβριστικά και προσβλητικά συνθήματα παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες.

Τέλος αναδείξαμε το γεγονός ότι στην “εορτή του αθλητή” που οργανώνεται από το Δήμο και τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού, υπάρχει σαφής προεκλογικός χαρακτήρας αφού πραγματοποιείται δύο μόλις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές ενώ θέσαμε και το εύλογο ερώτημα της απουσίας του ΠΕΑΠ από την οργάνωση της εκδήλωσης. Ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ κατέστησε σαφή την ενόχλησή του για τον αποκλεισμό του νομικού προσώπου που φέρει και την ευθύνη του αθλητισμού αλλά προσφέρει και το χώρο φιλοξενίας της εκδήλωσης. Ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού κ. Καρύμπας στην ανεπιτυχή προσπάθειά του να υπεραμυνθεί της εκδήλωσης, διατύπωσε την κενοφανή άποψη ότι απαγορεύεται το ΠΕΑΠ να είναι συνδιοργανωτής σε εκδήλωση του Δήμου, αποδεικνύοντας ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια προεκλογική εκδήλωση δημοσίων σχέσεων του συγκεκριμένου συμβούλου με την ευλογία φυσικά του δημάρχου. 

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ότι στα τελευταία θέματα της ημερήσιας διάταξης από το σύνολο της αντιπολίτευσης παρούσα ήταν μόνον η δημοτική μας παράταξη”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet