Λυκόβρυση Πεύκη.-: Οι τοποθετήσεις της παράταξης στο Δ.Σ. της 30ής Αυγούστου
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη.-: Οι τοποθετήσεις της παράταξης στο Δ.Σ. της 30ής Αυγούστου

Ανασκόπηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης που διεξήχθη την Τετάρτη 30 Αυγούστου κάνει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.-, παραθέτοντας παράλληλα τις τοποθετήσεις της σε θέματα που συζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Κωνστάντος σημειώνεται:

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ής Αυγούστου. Οι τοποθετήσεις της παράταξής μας. Απών ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης

Συνεδρίασε την 30ή Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο, πενήντα ημέρες (!) μετά την τελευταία σύγκλησή του, ολοκληρώνοντας την τρίτη περίοδο λειτουργίας στο πλαίσιο της πενταετούς θητείας του, που ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου 2019. Ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης απουσίασε από τη συνεδρίαση, όπως έχει πράξει πολλάκις μέχρι τώρα, προκαλώντας την εύλογη δυσαρέσκεια της αντιπολίτευσης. Δεν υπήρξε επαρκής αιτιολόγηση της απουσίας του, ενώ για πρώτη φορά φάνηκε να υπάρχει ενόχληση για την επιλογή του δημάρχου και σε συμβούλους της παράταξής του.

Στη διάρκεια της «ημέρας του πολίτη» που προηγήθηκε των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τρεις συμπολίτες μας τοποθετήθηκαν σε θέματα που τους απασχολούν. Η κα Κουρούπη αναφέρθηκε στα θέματα των δασών και της επέκτασης της επιχείρησης μαρμάρου στη Λυκόβρυση. Η κα Μαυροκεφαλίδου, κάτοικος Λυκόβρυσης, παρουσίασε τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούνται από τις εξελίξεις στα «μαρμαράδικα» τις οποίες υφίστανται κυρίως οι περίοικοι. Ο κ. Μοσχόπουλος με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Γυμναστικού Συλλόγου «Αρείων» ισχυρίστηκε ότι σε δύο περιπτώσεις υπέστησαν άνιση μεταχείριση εκ μέρους της διοίκησης του ΠΕΑΠ, στην παραχώρηση του τραμπολίνο στη Λυκόβρυση και στον καταμερισμό των ωρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου δεν προσκλήθηκαν. Πρόεδρος στον Σύλλογο είναι ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Δημήτρης Κατραμάδος ο οποίος υποστήριξε το δίκαιο των ισχυρισμών του κ. Μοσχόπουλου.

Το θέμα της επέκτασης της επιχείρησης μαρμάρου στη Λυκόβρυση απασχόλησε σημαντικά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση. Όλοι οι παριστάμενοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στο θέμα, εστιάζοντας στις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης δημοτικής Αρχής για απομάκρυνση των μαρμαράδικων, στην καθυστέρηση ψήφισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λυκόβρυσης ως ασπίδα προστασίας σε παρόμοιες ενέργειες και στην αδράνεια της σημερινής διοίκησης του Δήμου, ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση κάθε πρόσφορου και νόμιμου μέσου για την προάσπιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λυκόβρυσης και του ενιαίου Δήμου. Από την πλειοψηφία αναλυτική ήταν η τοποθέτηση του κ. Νικολιδάκη παραθέτοντας σειρά νομικών διατάξεων οι οποίες σύμφωνα με το σκεπτικό του, κατοχυρώνουν το νόμιμο δικαίωμα επέκτασης υπερβαίνοντας πιθανές προστατευτικές ρυθμίσεις ακόμα και στο πλαίσιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης Λυκόβρυσης κ. Θεοδωρακόπουλος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα εκτάκτως προ ημερησίας διάταξης. Η πλειοψηφία πρότεινε γενικά να συζητηθεί σε κάποιο μελλοντικό δημοτικό συμβούλιο χωρίς συγκεκριμένη δέσμευση. Τελικά το αίτημα που έθεσε ο κ. Θεοδωρακόπουλος απορρίφθηκε αφού υπερψηφίστηκε μόνον από την αντιπολίτευση, δύο ανεξάρτητους συμβούλους (κ.κ. Κωνσταντόπουλος και Πατούλη) και από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Κατραμάδο μη συγκεντρώνοντας την απαιτούμενη πλειοψηφία. Λευκό ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Παπανικολάου.

Στο δεύτερο σοβαρό θέμα, της απόρριψης από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 της πρότασης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που κατέθεσε ο Δήμος μας σε συνεργασία με τους Δήμους Αμαρουσίου (επικεφαλής εταίρος), Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης και Φιλοθέης – Ψυχικού με τίτλο «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών για τη συγκρότηση του “Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα” για την οποία είχαμε δημοσιοποιήσει και σχετική ανακοίνωση ζητώντας αναλυτική ενημέρωση από τη διοίκηση του Δήμου, η απουσία του δημάρχου δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί συζήτηση σε βάθος και να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις. Στην τοποθέτησή μας αναλύσαμε τη σοβαρότητα του θέματος χωρίς να ζητήσουμε προ ημερησίας συζήτησή του, με δεδομένη την απουσία του δημάρχου. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα επανέλθουμε εκ νέου, ζητώντας τη συζήτησή του, ανεξαρτήτως της παρουσίας του κ. Μαυρίδη.

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΠΕΑΠ, με βάση την έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 45.000 ευρώ που έλαβε από τον Δήμο, ήταν το θέμα που προκάλεσε την πιο έντονη συζήτηση σε συνέχεια αυτής στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Ιουλίου. Υπήρξε ηχηρή, εμφανής και αποκαλυπτική αδυναμία της διοίκησης του νομικού προσώπου να αιτιολογήσει και πάλι τον έκτακτο χαρακτήρα των δαπανών, με δεδομένο ότι οι αυξήσεις αφορούσαν κωδικούς όπως έξοδα για έντυπα, έξοδα φωτογραφικής κάλυψης εκδηλώσεων και αμοιβές καλλιτεχνών. Ουσιαστικά το 2017 το νομικό πρόσωπο αντί για 360.000 ευρώ που κόστιζε στον Δήμο τα προηγούμενα χρόνια κοστίζει ήδη 405.000 ευρώ χωρίς κανείς να γνωρίζει την κατάληξη της επιλογής να στηριχτεί η νέα διοίκηση του ΠΕΑΠ με κάθε τρόπο ώστε η σύγκριση με την προηγούμενη, επίσης δική της διοίκηση, να μην είναι δυσμενής. Ενδοπαραταξιακές σκοπιμότητες με όχημα το δημόσιο χρήμα για δημόσιες σχέσεις, επικοινωνία και φωτογραφήσεις! Η αναμόρφωση εγκρίθηκε με τη θετική ψήφο των συμβούλων της πλειοψηφίας μόνο.

Μετά από πρόταση της παράταξής μας και τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου αντιδήμαρχου κ. Γκαραβέλα αποσύρθηκε ο προτεινόμενος κανονισμός λειτουργίας του Γραφείου Εθελοντισμού για περαιτέρω διαβούλευση και εμπλουτισμό ώστε να επανέλθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Η γενικότερη συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα και η συναινετική διάθεση του κ. Γκαραβέλα αναμφίβολα ήταν από τα θετικά στοιχεία της συνεδρίασης.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση λειτουργίας του δημοτικού λαχανόκηπου με πόρους του Δήμου πλέον από την 1η Οκτωβρίου, όπως ενημέρωσε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκαραβέλας. Συγκροτήθηκε σχετική πενταμελής επιτροπή από δημοτικούς συμβούλους με τη συμμετοχή και της παράταξής μας.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις της προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ κας Ασπραδάκη σε ερωτήσεις της παράταξής μας:

  1. Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και στον Δήμο μας μετά από τρία χρόνια η λαμπαδηδρομία εθελοντικής αιμοδοσίας.
  2. Η πληρότητα των παιδικών σταθμών στη νέα περίοδο θα είναι αυξημένη σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη, αφού ήδη έχουν καλυφθεί 271 θέσεις σε σύνολο 311 διαθέσιμων.
  3. Στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ θα έρθει προς έγκριση η συνολική και χωρίς εξαιρέσεις ενσωμάτωση όλων των παρατηρήσεων που σχετίζονται με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του ΚΟΙΠΑΠ.

Αναμφίβολα θετικές στο σύνολό τους οι απαντήσεις της κας Ασπραδάκη δημιουργούν ένα πλαίσιο καλής συνεργασίας και συνεννόησης, βασικό ζητούμενο της θεσμικής συνάντησης που είχαμε μαζί της με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων της πριν μερικούς μήνες.

Σημαντικό στοιχείο της συνεδρίασης και η δημόσια διαφοροποίηση του κ. Σκαμάκη σε σχέση με τον κ. Παπανικολάου όσον αφορά στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λυκόβρυσης.

Όσον αφορά στις εργασίες στο κλειστό γήπεδο της Πεύκης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπανικολάου ενημέρωσε ότι έχει υπάρξει διακοπή εργασιών από τον ανάδοχο λόγω καθυστέρησης πληρωμής του από την Περιφέρεια Αττικής. Ωστόσο παρατήρησε ότι οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Αντίθετα όσον αφορά στις εργασίες στο γήπεδο της Πεύκης (χλοοτάπητας και ελαστικός τάπητας στίβου) δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις μεταθέτοντας συνεχώς την έναρξή τους. Οι εργασίες ανακατασκευής του προαυλίου στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης καθυστερούν, επίσης, λόγω ένστασης του 2ου μειοδότη.  

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 11:00 μ.μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet