«Μαλλιά κουβάρια» για τους συμβασιούχους Καθαριότητας στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης [video]
Video

«Μαλλιά κουβάρια» για τους συμβασιούχους Καθαριότητας στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης [video]

Ένταση επικράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 19 Ιουνίου 2018 για ένα θέμα που δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη και αφορούσε στις συμβάσεις εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου, που όπως όλα δείχνουν βρίσκονται στον… αέρα.

Οι εργαζόμενοι, μέσω του προέδρου του Σωματείου τους στον Δήμο, Γιώργου Δασκαλάκη, παρουσίασαν το σύντομο ιστορικό της υπόθεσής τους, με τον αγώνα που δίνουν εδώ και τρία χρόνια για να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη στάση των δικηγόρων του Δήμου, καθώς αισθάνονται ότι δεν τους στήριξαν κατά την εκδίκαση των προσωρινών διαταγών παραμονής των εργαζομένων στη δουλειά τους. Όπως είπε ο κ. Δασκαλάκης στην πρώτη συζήτηση που έγινε για τα ασφαλιστικά μέτρα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Καθαριότητας & Πρασίνου, Αντώνης Τσελέντας, τους είπε ότι δεν μπορεί να τους υπερασπισθεί στο δικαστήριο, γιατί του έχει επιδοθεί σχετικό έγγραφο από τη δικηγόρο του Δήμου. Σε ερώτηση των εργαζομένων προς την τελευταία, εκείνη τους είπε -όπως υποστηρίζουν- ότι έχει συγκεκριμένες εντολές από τον πελάτη που εκπροσωπεί (σ.σ.: τον Δήμο), τις οποίες ωστόσο δεν τους αποκάλυψε.

Γιώργος Δασκαλάκης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Το όλο θέμα θα κορυφωθεί την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 με τη συνενδίκαση όλων των σχετικών ασφαλιστικών μέτρων.

Από την πλευρά της, η μειοψηφία κατήγγειλε το γεγονός ότι ο δήμαρχος απουσίαζε από τη συνεδρίαση και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αιτήθηκε να μπει σε ψηφοφορία πρότασή του για συζήτηση του θέματος ως έκτακτου. Όπως είπε, το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει άμεσα απόφαση για τη στήριξη των εργαζομένων της Καθαριότητας στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που επίκειται.

Το αίτημα του κ. Θεοδωρακόπουλου έσπευσαν να στηρίξουν και οι επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων, καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ωστόσο, από πλευράς διοίκησης, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Νικολιδάκης είπε ότι το ζήτημα «δεν είναι τόσο απλό» και δεν μπορεί να συζητηθεί χωρίς σχετική εισήγηση από πλευράς διοίκησης. Μάλιστα, πρότεινε να πραγματοποιηθεί η συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση, πριν την ημερομηνία της 11ης Ιουλίου, και να προηγηθεί μια πρώτη ενημέρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Πρόταση που συνάντησε την αντίδραση των συμβούλων της μειοψηφίας, με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κατραμάδο να ζητεί, μεταξύ άλλων, ενημέρωση για το έγγραφο που δόθηκε στον αντιδήμαρχο σχετικά με το θέμα των εργαζομένων και τον επίσης ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Σκαμάκη να λέει ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει άμεσα, αφού η απόφαση που θα κληθεί να λάβει το Σώμα είναι πολιτική και δεν χρειάζεται κάποιο επιπλέον στοιχείο.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Τσελέντας σημείωσε ότι το θέμα παρουσιάζει προβλήματα «τεχνικής φύσεως», αλλά είπε ταυτόχρονα ότι νομίζει ότι «θα επικρατήσει η λογική» και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στον Δήμο, ο οποίος -όπως πρόσθεσε- έχει μεγάλη ανάγκη των υπηρεσιών τους. Επίσης, ο κ. Τσελέντας παραδέχθηκε ότι έχει λάβει έγγραφο από τη δικηγόρο του Δήμου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενό του, λέγοντας όμως ότι «η διοίκηση δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει την οδό που προτείνεται σε αυτό».

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε ως «αδιανόητο» να μην συζητηθεί άμεσα το θέμα, κατηγορώντας τη διοίκηση του Τάσου Μαυρίδη ότι «στερείται οράματος και βούλησης σε ό,τι καταπιάνεται».

Τέλος, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη δήλωσε ότι δεν εκπλήσσεται από την «ανάλγητη» στάση της διοίκησης στο συγκεκριμένο θέμα, αφού ανάλογη στάση κράτησε και στο θέμα των συμβασιούχων του νομικού προσώπου ΠΕΑΠ. Τάχθηκε δε και η ίδια στην «εδώ και τώρα» συζήτηση του θέματος.

Παρά τις αντιδράσεις, η διοίκηση επέμεινε στη θέση της, ενώ στην ψηφοφορία που ακολούθησε, η πρόταση του κ. Θεοδωρακόπουλου έλαβε 12 θετικές ψήφους, σε σύνολο 25 συμβούλων και τελικώς απορρίφθηκε από το Σώμα. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων που βρίσκονταν στην αίθουσα συνεδριάσεων, ακολούθησαν «θερμοί» διάλογοι κάποιων εξ αυτών με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά.

Διακοπή της συνεδρίασης και… διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους.

Μετά την επανέναρξη των εργασιών του Σώματος, δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κατέθεσαν επίσημο αίτημα προς το προεδρείο για την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet