Μ. Πάγκαλος: Αθλιότητα & αντιδημοκρατικές ενέργειες στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Μ. Πάγκαλος: Αθλιότητα & αντιδημοκρατικές ενέργειες στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης

Για νέα «υποβάθμιση» του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης από τον δήμαρχο, Τάσο Μαυρίδη, τον πρόεδρο του Σώματος, Κωνσταντίνο Νικολιδάκη, και μέλη της πλειοψηφίας κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μανόλης Πάγκαλος.

Αφορμή η συζήτηση που διεξήχθη σε συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 για τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών απαξίωσης του ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου Λυκόβρυσης.

Ο κ. Μ. Πάγκαλος κάνει λόγο περί «αθλιότητας» και περί «αντιδημοκρατικών, αντιδεοντολογικών ενεργειών» δημοτικών συμβούλων, καθώς ψηφίστηκε πρόταση σύστασης «κατ΄ όνομα», όπως τη χαρακτηρίζει, διαπαραταξιακής επιτροπής, που αποτελείται από πέντε μέλη της δημοτικής Αρχής και τέσσερα μέλη από τις υπόλοιπες πέντε παρατάξεις, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Νέα υποβάθμιση από τον δήμαρχο του Δημοτικού Συμβουλίου και σύσταση κατ΄ όνομα «διαπαραταξιακής επιτροπής»

Για πολλοστή φορά ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Α. Μαυρίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Νικολιδάκης, πλειοψηφικό τμήμα της δημοτικής Αρχής και τα γνωστά «δεκανίκια» των «ανεξάρτητων» συμβούλων απέδειξαν ότι τις διαδικασίες ελέγχου και ενημέρωσης των πολιτών δεν τις αντιλαμβάνονται και δεν τις επιθυμούν.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου 2017, η προαναφερθείσα «πλειοψηφία» σύρθηκε, κυριολεκτικά, από τους πολίτες να αποδεχθεί να συζητηθεί η «σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με σκοπό τη διερεύνηση των συνθηκών απαξίωσης του ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου Λυκόβρυσης, την αναζήτηση και καταγραφή των ζημιών και των κλαπέντων υλικών και αντικειμένων και την καταγραφή του πλήρους ιστορικού του έργου και των σχετικών αποφάσεων και ενεργειών».

Μετά από τραγελαφικές διαδικασίες, όπου επικράτησαν οι σκοπιμότητες της δημοτικής Αρχής, η κουτοπονηριά και η προσπάθεια δημιουργίας εκρηκτικού κλίματος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής διερεύνησης ενός μεγάλου καταλόγου ενεργειών προηγούμενων διοικήσεων, πέραν του προαναφερθέντος αιτήματος των συμπολιτών μας.

Και, ω του θαύματος, ενόψει της μη επιθυμητής εξέλιξης ο δήμαρχος προτείνει: η διαπαραταξιακή επιτροπή να μην αποτελείται ισότιμα από όλες τις παρατάξεις… Δηλαδή σε 9μελές σχήμα να συμμετέχουν πέντε (5) μέλη της δημοτικής Αρχής (…της παράταξής του) και τέσσερα (4) μέλη από τις υπόλοιπες… πέντε παρατάξεις.

Η αθλιότητα αυτής της απόφασης των αιρετών που στήριξαν την πρόταση του δημάρχου γίνεται ακόμα εντονότερη, αν συνυπολογισθεί ότι την ίδια μέρα, σε έκτακτο ζήτημα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και τρεις δεκαετίες οι κάτοικοι του Ηλιακού Χωριού, ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων αποδέχθηκαν να σχηματίσουν ισότιμα διαπαραταξιακή επιτροπή στήριξης και προώθησης των αιτημάτων των κατοίκων στα υπουργεία, στην Περιφέρεια και όπου αλλού επιβάλλεται.

Επειδή οι δημοτικοί σύμβουλοι, που στήριξαν αυτές τις δύο διαφορετικές έννοιες της «διαπαραταξιακής επιτροπής», δεν είναι ανόητοι, απομένει να δούμε τι προσπαθούν να κρύψουν… τι φοβούνται… ποιους θέλουν απεγνωσμένα να καλύψουν… από ποιους πείθονται για αυτές τις αντιδημοκρατικές, αντιδεοντολογικές ενέργειές τους!

Εμείς πλέον επικεντρώνουμε τις ενέργειές μας:

  1. Στην αποπομπή του κ. Κ. Νικολιδάκη από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που μέχρι τώρα την υπηρέτησε κάκιστα, ενεργών ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι του Συμβουλίου.
  2. Στη διεξοδική έρευνα για το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο Λυκόβρυσης και των συνθηκών αγοράς, παράνομης ανέγερσης, νομιμοποίησης των παρανομιών και επιβάρυνσης των δημοτών και
  3. Στον έλεγχο των υποθέσεων, για τις οποίες η φημολογία πλανάται πάνω από την πόλη μας.

Μανόλης Στ. Πάγκαλος

Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet