Ν. Τσεκούρας: Πολιτικός πολιτισμός & πολιτική αλητεία
Πολιτική

Ν. Τσεκούρας: Πολιτικός πολιτισμός & πολιτική αλητεία

Παρέμβαση στην πρόσφατη πολιτική επικαιρότητα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκης, Νέστορας Τσεκούρας, ο οποίος κάνει λόγο για μέθοδο «του άσπρου – μαύρου» στην πολιτική αντιπαράθεση και στην ανάγκη να επικρατήσει ο πολιτικός πολιτισμός.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ν. Τσεκούρας αναφέρει:

Δημοσιεύματα από συγκεκριμένα άτομα, που αφορούν στη σημερινή δημοτική Αρχή, στόχο έχουν με τον τρόπο αυτό να δηλώσουν την  παρουσία τους και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο ένταξής τους σε εκκολαπτόμενα παραταξιακά δημοτικά σχήματα και μόνο.

Ο ΑΗΘΗΣ αυτός τρόπος επίθεσης παραπέμπει σε παρελθόντα έτη, που «προκειμένου να πετύχουμε εμείς τον στόχο μας, αρκεί να μηδενίσουμε, να κατασυκοφαντήσουμε και αν είναι δυνατόν, να αποτρέψουμε το έργο του άλλου». Αυτή δυστυχώς η μέθοδος του άσπρου – μαύρου μας οδήγησε στη σημερινή ηθική, πολιτιστική και οικονομική καταστροφή του τόπου μας.

Το μόνο που σκοπεύω με την παρέμβασή μου είναι να επικρατήσει, επιτέλους, ο πολιτικός πολιτισμός, που αρμόζει σε μορφωμένους και καλλιεργημένους ανθρώπους, τον οποίο κάποιοι με τόση ευκολία ξεχνούν. Κυρίως δε, όλοι οι σημερινοί παρατρεχάμενοι, αχθοφόροι και κλακαδόροι που, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με τις οποίες θεωρούν ότι κερδίζουν πόντους υποτέλειας, τον θυσιάζουν στον βωμό της μικροπολιτικής…

Ας προσπαθήσει ο καθένας, μόνο με τη δική του προσωπικότητα, το έργο του, την προσφορά του και τη γενικότερη συμμετοχή του στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου μας, να διεκδικήσει μία θέση σε οποιαδήποτε παράταξη της αρεσκείας του.

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός δεν ωφελεί κανέναν και αυτοί που το κάνουν σήμερα, θα το κάνουν και στο μέλλον… Το έκαναν και χθες οι διάφοροι σαλταδόροι και γι’ αυτό κρίθηκαν από τον λαό όπως τους άξιζε.

Όσοι θέλουν να εκφράσουν το ΝΕΟ – το ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ κ.λπ., ας μη μένουν στις δηλώσεις και στους τίτλους, να το πράξουν με το έργο τους, να το δείξουν με τη συμπεριφορά τους και κυρίως, να είναι αρωγοί σε αυτούς που το παράγουν σήμερα. Μόνο έτσι θα αποδείξουν ότι τους ενδιαφέρει το καλό του Δήμου μας και δεν κινούνται μόνο από ιδιοτέλεια και για τη δική τους προβολή.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Τσεκούρας Νέστορας

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

2ο Γυμνάσιο Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet