Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης: «17η Νοέμβρη»: Η επικαιρότητα μιας επετείου
Πολιτική

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης: «17η Νοέμβρη»: Η επικαιρότητα μιας επετείου

Με αφορμή την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λυκόβρυσης – Πεύκης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Τα μέλη και οι φίλοι της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης Πεύκης τούτες τις ώρες, με συναίσθηση πολιτικής ευθύνης, αναστοχάζονται τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της εξέγερσης που γράφτηκε ανεξίτηλα στην ιστορία του τόπου ως ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ’73. Γεγονότα που η μνήμη τους παραμένει ζωντανή -49 χρόνια από τότε- μέσα στην  κοινωνία, το δε κεντρικό σύνθημά της Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία εσαεί επίκαιρο.

Πρόκειται για το κορυφαίο γεγονός επώνυμης και υπεύθυνης Πολιτικής Ανυπακοής απέναντι στη στρατιωτική Δικτατορία του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος που, από το ιστορικό συγκρότημα του Πολυτεχνείου, με τη συμμετοχή φοιτητών όλων των ΑΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά, απλώθηκε με μια εκπλήσσουσα ταχύτητα σε όλες της πόλεις με πανεπιστημιακά Ιδρύματα: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα. Ενώ αγκαλιάστηκε από την  πλειονότητα του Λαού, που βγήκε στους δρόμους αυθόρμητα, σε μια πλατειά Λαϊκή Ενότητα χωρίς προηγούμενο. Δεν είναι δε τυχαίο ότι, ακριβώς γι’ αυτό, από τότε πήρε τη δυναμική ονομασία Εξέγερση!

Δεν πρόκειται για τον γιορτασμό λοιπόν μιας ακόμη επετείου ή ενός μνημόσυνου, αλλά για ένα γεγονός που μας εγκαλεί σε μια καθημερινή στάση και δράση ζωής ως Ενεργών Πολιτών απέναντι σε κάθε εξουσιαστική επιλογή ανελευθερίας, συρρίκνωσης δικαιωμάτων, περιστολής και όχι διεύρυνσης της Δημοκρατίας. Γεγονός που αποκτά σήμερα ιδιαίτερη επικαιρότητα μπροστά στα φαινόμενα καταπάτησης των στοιχειωδών κανόνων Δικαίου, των εργασιακών και ευρύτερων ελευθεριών, των αξιών του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα μια νέα λαϊκή ενότητα προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, πέρα και πάνω από κοντόθωρες περιχαρακώσεις, αποκτά σήμερα μια εκπλήσσουσα επικαιρότητα!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet