Παρέμβαση Θεοδωρακόπουλου στην Αποκεντρωμένη για την απουσία απολογισμών
Πολιτική

Παρέμβαση Θεοδωρακόπουλου στην Αποκεντρωμένη για την απουσία απολογισμών

Σε παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, καταγγέλλοντας τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη για τη μη πραγματοποίηση δημοσίων απολογισμών, όπως ο νόμος επιβάλλει.

Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης του κ. Θεοδωρακόπουλου αναφέρονται τα εξής: Π

Σας ζητούμε να επανέλθει η νομιμότητα στον Δήμο μας – Τρία χρόνια χωρίς απολογισμό

Ο Δήμος μας είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους της χώρας όπου η διοίκησή του λειτουργεί εκτός νομιμότητας σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη λογοδοσία και τον απολογισμό πεπραγμένων.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι τρία χρόνια τώρα η δημοτική Αρχή αποφεύγει να κάνει τον δημόσιο απολογισμό προς τους πολίτες, παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές έχουμε επισημάνει την απαράδεκτη τακτική της, με ανακοινώσεις αλλά και με παρεμβάσεις στη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με βάση τον νόμο 3463/2006, έπρεπε από το 2014, που ανέλαβε τη διοίκηση, να είχε συγκαλέσει τρεις φορές, έως το τέλος Ιουνίου, σε ειδική ανοικτή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Την πρώτη τον Ιούνιο του 2015, τη δεύτερη τον Ιούνιο του 2016 και την τρίτη τον Ιούνιο του 2017.

Λόγω της συνεχιζόμενης προκλητικής και παράνομης στάσης του δημάρχου κ. Μαυρίδη, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, με την υπ. Αρ. 84103/ 2017 επιστολή του κατήγγειλε το γεγονός στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής, η οποία είναι η αρμόδια αρχή για τον έλεγχο των αποφάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε αυτήν ο κ. Θεοδωρακόπουλος σημειώνει: «Σας ζητούμε, ως αρμόδια αρχή, να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να επανέλθει η νομιμότητα στον Δήμο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet