Μ. Πατούλη: Κατρακυλάτε στον λαϊκισμό και την εμπάθεια κ. Φωκιανέ
Πολιτική

Μ. Πατούλη: Κατρακυλάτε στον λαϊκισμό και την εμπάθεια κ. Φωκιανέ

Συντηρείται, ακόμη κι εν μέσω Αυγούστου, η διά ανακοινώσεων πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου του ΠΕΑΠ, δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη και το τέως δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Φωκιανού.

Η ανακοίνωση του τελευταίου, με τίτλο «Μια εικόνα χίλιες λέξεις – Πότε λέει την αλήθεια η κ. Πατούλη;» προκάλεσε την αντίδραση της κας Μ. Πατούλη-Σταυράκη, η οποία σημειώνει ότι ο τέως δήμαρχος «κατρακυλά στον λαϊκισμό και την εμπάθεια».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της προέδρου του ΠΕΑΠ:

Μ. ΠΑΤΟΥΛΗ: «Είναι λυπηρό ένας τέως Δήμαρχος να κατρακυλά στον λαϊκισμό και στην εμπάθεια. Σας αφήνουμε στη λήθη»

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας ο τέως δήμαρχος κ. Φωκιανός αποφάσισε να τοποθετηθεί εκ νέου, με ευτελή τρόπο και χωρίς επιχειρήματα, ανασύροντας από το αρχείο του το κατάλληλο ΚΑΔΡΟ πάνω στο οποίο ΧΡΩΜΑΤΙΣΕ την ακατάσχετη πανικοβλημένη φρασεολογία του.

Γιατί μόνο σε πανικό μπορεί να βρίσκεται ο ίδιος, αφήνοντας για λίγο τις ιατρικές επιστημονικές του δυνατότητες στον «βελονισμό», επιδιδόμενος στο συνήθη «σπορ» του λαϊκισμού και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Μια πρακτική που τον χαρακτηρίζει και μάλιστα μέρα με την ημέρα διογκώνεται και ξεφεύγει των ευπρεπών ορίων που θέτει η πολιτική.

Είναι λυπηρό ένας τέως δήμαρχος να κατρακυλά στον λαϊκισμό και στην εμπάθεια. Σας αφήνουμε στη λήθη κ. Φωκιανέ. Όμως δεν θα σας επιτρέψουμε να παριστάνετε άλλο τον φωστήρα παντός επιστητού, με κίνδυνο ακόμα και τη βιωσιμότητα του Δήμου μας.

Παρά την πολύχρονη παρουσία σας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δυστυχώς δεν δείχνετε νηφάλιος και σίγουρος της πολιτικής που υιοθετήσατε, αλλά προσπαθείτε καθημερινά, με δελτία Τύπου, να αποδείξετε ότι δεν είστε «ελέφαντας».

Ό,τι και να κάνετε η πραγματικότητα για εσάς έχει καταγραφεί.

Δυστυχώς, αν και πολλά χρόνια δήμαρχος, κάνατε ΕΛΑΧΙΣΤΑ στη Λυκόβρυση και ΤΙΠΟΤΑ στην Πεύκη, παρά τις προσδοκίες των δημοτών.

Ελάχιστα και κοστοβόρα στη Λυκόβρυση, στοχεύοντας σε «ΦΑΡΑΩΝΙΚΑ» έργα που πληρώνονται από τους συμπολίτες μας μέχρι σήμερα. Τέλος, αυτές οι «υπερτιμημένες» κατασκευές χρειάστηκε να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής, αφαιρώντας ουσιαστικά τη δυνατότητα υλοποίησης άλλων έργων στην περιοχή.

Σας βαραίνει το ανύπαρκτο έργο σας στην Πεύκη, σε έναν Δήμο που κάποτε αποτελούσε πρότυπο για άλλους Δήμους της Αττικής.

Ακόμα και στην αναχρηματοδότηση των δανείων, που κρίνουν τη βιωσιμότητα της πόλης μας για τα επόμενα χρόνια, αν και οφείλατε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, κάνατε το απόλυτο ΜΗΔΕΝ. Χάρη στη διοίκηση Μαυρίδη και στη συνδρομή της ΚΕΔΕ, δόθηκε λύση και αυτό έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου κ. Φωκιανέ.

Σε κάθε περίπτωση, αντιλαμβάνομαι πλήρως τον πανικό σας, γιατί προσπαθείτε διακαώς να αναστηλώσετε την υστεροφημία σας, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείστε με την παραφιλολογία της αυτοδιοικητικής πολιτικής, που μειώνει περαιτέρω τη μέχρι σήμερα πορεία σας. Τι επιδιώκετε;

Εμείς ασχολούμαστε με το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας, αφήνοντας πίσω το κακό παρελθόν, τα διχαστικά διλήμματα και ό,τι πλήγωσε τις δύο πόλεις.

Κοιτάμε μπροστά, συνομιλούμε με την Κοινωνία, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του Ενιαίου και Αδιαίρετου Δήμου και οραματιζόμαστε, με πνεύμα ειλικρινούς προσφοράς, για το μέλλον των συμπολιτών μας.

Δεν το παίζουμε δήμαρχοι – παντογνώστες, ούτε υποδυόμαστε ρόλους που δεν τους έχουμε!

Στις σειρήνες της οπισθοδρόμησης και του κακού κατεστημένου απαντάμε με ξεκάθαρο, σύγχρονο πολιτικό λόγο, που πηγάζει από την ίδια την Κοινωνία, η οποία βαρέθηκε τα ψέματα, τους λαϊκιστές και τις υπόγειες διαδρομές.

Όσο κι αν ενοχλεί, ΕΜΕΙΣ θα πορευόμαστε για το Αύριο του ενιαίου Δήμου μας, μέσα από την Αλήθεια και την συνεχή Προσπάθεια.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet