Μια ξεχωριστή βραδιά από το Δημοτικό Ωδείο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτισμός

Μια ξεχωριστή βραδιά από το Δημοτικό Ωδείο Λυκόβρυσης – Πεύκης

«Ο πολιτισμός ως μέσο ηθικής και ψυχικής ανάτασης των πολιτών ανοίγει την αγκαλιά του σε όλο τον κόσμο χωρίς διάκριση και κοινωνικά στερεότυπα, αμβλύνοντας τις διαφορές, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους και μετουσιώνοντας την αποξένωση και τη μοναξιά σε επικοινωνία και ανθρώπινη επαφή», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στον χαιρετισμό της, κατά τη διάρκεια της εμπνευσμένης συναυλίας του Δημοτικού Ωδείου, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ στη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Λυκόβρυσης - ΠεύκηςΜε πρωτοβουλία της κ. Πατούλη, στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά μια νέα συνεργασία στη μουσική εκπαίδευση. Η εκδήλωση λάμπρυνε ακόμη περισσότερο με τη συμμετοχή μαθητών του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης – Πεύκης μέσω του συστήματος C.Orff (μουσικοκινητική αγωγή) υπό την άψογη καθοδήγηση της διευθύντριας του σχολείου κ. Χατζοπούλου αλλά και καθηγητών, προάγοντας έτσι τις αρχές της ισότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αναδεικνύοντας τα ταλέντα και τις ικανότητές τους στη μουσική, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου Κατερίνας Βαφειάδου, παίρνοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα. «Αυτό ακριβώς κάνουμε καθημερινά υλοποιώντας δράσεις και πρωτοβουλίες που αξιοποιούν τις δυνατότητες, τις κλίσεις και τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως των νέων της πόλης μας, δίνοντας την ευκαιρία να εκφράσουν δημιουργικά τα ταλέντα τους», ανέφερε στον λόγο της η κ. Πατούλη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης δίνοντας από καρδιάς τις δικές του ευχές σε όλους, για μια καλή και δημιουργική χρονιά. Επίσης κατά τη διάρκεια της συναυλίας απονεμήθηκαν αναμνηστικά γούρια στους συμμετέχοντες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet