Σπουδαία νίκη των “μπλε” κόντρα στον ΠΑΣ Πρωτέα με σκορ 4-2
Αθλητισμός

Σπουδαία νίκη των “μπλε” κόντρα στον ΠΑΣ Πρωτέα με σκορ 4-2

“Ζευγάρωσε” τις νίκες της κόντρα στον ΠΑΣ Πρωτέα και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση των play off η ανδρική ομάδα futsal του ΑΣΕ Δούκα, η οποία νίκησε χθες βράδυ (4/4) στο Δαΐς τον Πρωτέα με σκορ 4-2, στο πλαίσιο του δεύτερου αγώνα της προημιτελικής φάσης και σε συνδυασμό με το 0-2 του πρώτου ματς πανηγύρισε για ακόμη μια χρονιά την πρόκρισή της στις κορυφαίες τέσσερις ομάδες του πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Σάλας.

Στα ημιτελικά η ομάδα του ΑΣΕΔ θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Αθήνα 90 σε τουλάχιστον δύο “ντέρμπι αιωνίων” του ελληνικού futsal, καθώς και πάλι η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες, με τους “πράσινους” να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

“Στη χθεσινή αναμέτρηση, η ομάδα του ΑΣΕΔ κέρδισε δίκαια κάνοντας στο τέλος τα… δύσκολα, εύκολα”, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, απ΄ όπου και η περιγραφή που ακολουθεί:

Αρχικά η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-1) με το “καλημέρα” (μόλις στο 1΄) έπειτα από όμορφη ενέργεια και σουτ του Μάνου στο “γάμα” της εστίας του Ζυγουράκη.

Οι αθλητές του Άλκη Βανδώρου ξεπέρασαν την “ψυχρολουσία” τρία λεπτά αργότερα ισοφαρίζοντας σε 1-1, με σουτ του Θανάσουλα, αλλά όμως ξαναβρέθηκαν σύντομα να κυνηγούν στο σκορ, καθώς στο 8΄ οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμά τους (1-2) με τέρμα του Καρανταλή.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μικέλης κατάφερε να φέρει το ματς και πάλι σε απόλυτη ισορροπία, ισοφαρίζοντας σε 2-2, με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα (σκορ ημιχρόνου: 2-2).

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά ψάχνοντας το γκολ που θα τους έφερνε πιο κοντά στη νίκη – πρόκριση. Ό,τι δεν κατάφεραν οι ίδιοι με τις χαμένες ευκαιρίες που είχαν, το κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι με αυτογκόλ! Σε μια εντελώς ανύποτπη φάση, ο Διονέλλης γύρισε την μπάλα πίσω στον τερματοφύλακά του, με τον τελευταίο να βρίσκεται εκτός εστίας, παρακολουθώντας την μπάλα να αναπαύεται βασανιστικά στα δίχτυα του, και… 3-2.

Αυτό το γκολ αποδείχτηκε καθοριστικό. Μετέφερε την πίεση και το άγχος στην ομάδα του Πρωτέα, η οποία αναγκάστηκε να βγει μπροστά για να ισοφαρίσει, αφήνοντας κενά στην αμυντική της λειτουργία. Ένα τέτοιο εκμεταλλεύτηκε ο Δελαπόρτας στο 30΄ για να “γράψει” το τελικό 4-2, μέσα σε άξαλλα πανηγύρια εντός και εκτός γηπέδου.

Στα υπόλοιπα 10 λεπτά του προημιτελικού, οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με επιπλέον παίκτη γηπέδου, αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά την άμυνα των “μπλε”. Αντίθετα, οι τελευταίοι απέτυχαν να σκοράρουν σε κενό τέρμα τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, ενώ δεν αύξησαν τον δείκτη του σκορ ούτε όταν απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, μετά την κόκκινη κάρτα του Σιδηρόπουλου (δεύτερη κίτρινη) στο 38΄.

Κάπως έτσι, ο ΑΣΕΔ κατάφερε να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη του κόντρα στον ΠΑΣ Πρωτέα μέσα σε λίγες ημέρες και επομένως την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση των play off.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγώνα παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 φίλοι και των δύο ομάδων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κυριάρχησαν τα νεύρα και η ένταση εντός αγωνιστικού χώρου, με τους διαιτητές να προσπαθούν να “κρατήσουν” το ματς με κάρτες και συστάσεις…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet