Η πρώτη συνέντευξη Γκιγιέρμο Ρούμπιο με τη φανέλα του Δούκα
Αθλητισμός

Η πρώτη συνέντευξη Γκιγιέρμο Ρούμπιο με τη φανέλα του Δούκα

Η πιο σημαντική μεταγραφή στο πρωτάθλημα της Α2 είναι, αναμφισβήτητα, αυτή του Ισπανού Γκιγιέρμο Ρούμπιο. Ήταν ιδιαίτερη επιτυχία για τη διοίκηση του ΑΣΕ Δούκα που κατάφερε να αποσπάσει τη θετική απάντηση ενός έμπειρου όσο και πρωτοκλασάτου καλαθοσφαιριστή, όπως είναι ο Ισπανός φόργουορντ/σέντερ.

Στην πρώτη συνέντευξή του, στην ιστοσελίδα του συλλόγου, αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της επιστροφής του στην Ελλάδα, το γεγονός ότι είχε πρόταση και από άλλο σωματείο της κατηγορίας, ενώ εστιάζει την προσοχή του στην ομάδα του Δούκα, αλλά και στα εκπαιδευτήρια.

Εντύπωση προκαλεί η επιμονή του στο καλό και οικογενειακό κλίμα, κάτι που τον ώθησε να πει το πολυπόθητο «ok» στους αξιωματούχους του συλλόγου.

Αναμφισβήτητα αποτέλεσε «βόμβα μεγατόνων» το γεγονός ότι επέστρεψες στην Ελλάδα, προκειμένου ν’ αγωνιστείς στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα.

Είναι γεγονός ότι είχα κι άλλες προτάσεις προκειμένου να συνεχίσω την καριέρα μου, ωστόσο, ο Δούκας ήταν αυτός που με «κέρδισε». Δεν σας κρύβω ότι δέχθηκα πρόταση και απ’ άλλο ελληνικό σύλλογο, εν τούτοις αποφάσισα ότι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα μου θα είναι ο Δούκας.

Τι σε έκανε να πάρεις μια τέτοια απόφαση;

Πρωτίστως, διαπίστωσα, από το πρώτο κιόλας λεπτό, τους υψηλούς στόχους και τις φιλοδοξίες που διατηρεί η ομάδα. Μου άρεσε ο τρόπος προσέγγισης, αλλά και οι άνθρωποί της. Παράλληλα, μίλησα με τον Μάνο (σ.σ.: Παπαμακάριο), με τον οποίο ήμουν συμπαίκτης την αγωνιστική περίοδο 2012-13 στην Λαγκούν Άρο και μου αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για τον Δούκα. Συνεπώς, δεν ήταν δυνατό να μην αποδεχόμουν την πρόταση των διοικούντων.

Στόχος του ΑΣΕΔ είναι να πλασαριστεί στις υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και βέβαια, να παλέψει σκληρά για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Γνωρίζω άριστα ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες της ομάδας, αλλά θα ξεκινήσω από τα απλά. Στόχος μας είναι να παίξουμε ποιοτικό, αλλά και ουσιαστικό μπάσκετ. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά και επιβάλλεται να «βγάζουμε» την ενέργειά μας. Στο τέλος θα κάνουμε τη «σούμα», αλλά και την αυτοκριτική μας. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να βλέπουμε κάθε αγώνα μεμονωμένα.

Βρίσκεσαι λίγες, μόλις, ημέρες στην Αθήνα και έχεις κάνει ελάχιστες προπονήσεις, ωστόσο, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

Μια λέξη μόνο μπορώ να πω: «Εξαιρετικές»! Κατ’ αρχάς, στην Αθήνα μπορεί να βρει κάποιος ό,τι επιθυμεί. Εννοείται ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με την Αμαλιάδα, που είναι μια μικρή πόλη. Αλλά και ο σύλλογος διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, αλλά και τις προϋποθέσεις προκειμένου να φθάσει ψηλά. Πραγματικά, οι πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισα είναι εκπληκτικές.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα σου που αγωνίζεσαι σε έναν σύλλογο που διαθέτει εκπαιδευτήρια, αλλά και ανταγωνιστικά τμήματα υποδομής…

Είναι γεγονός και δεν σας κρύβω ότι είναι σημαντικό για μένα. Μπορείς να μεταδώσεις τις εμπειρίες σου, τη «φλόγα» σου σε μαθητές, αλλά και αθλητές κι αυτό σκοπεύω να κάνω.

Ο ρόλος που παίζει ένας τέτοιος σύλλογος στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού είναι ο πιο σημαντικός και καθοριστικός για τη ζωή του. Θα συμβάλλω τα μέγιστα για να επιτευχθούν οι στόχοι εντός αλλά και εκτός αθλητικών χώρων.

Έχεις πάρει μια «γεύση» από το πρωτάθλημα της Α1 λόγω της θητείας σου στον Κόροιβο. Από την Α2 γνωρίζεις κάτι;

Τον Δούκα παρακολούθησα σε πολλά DVDs και διαπίστωσα ότι ήταν ανταγωνιστικός.

Ενημερώθηκα, εν τούτοις, ότι η Α2 είναι μια ποιοτική κατηγορία και στο παιχνίδι της ανόδου συμπεριλαμβάνονται περισσότερες ομάδες συγκριτικά με την Α1, όπου κάθε χρόνο παλεύουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός για τον τίτλο.

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου;

Η καλύτερη στιγμή ήταν το 2002 που είχα κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Νέων. Ήταν τότε που χάσαμε στον τελικό από την Ελλάδα. Η χειρότερη στιγμή μου ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν δεν με υπολόγιζε ο προπονητής μου…

Μια που αναφέρθηκες στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε την άποψή σου στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι γεγονός ότι δεν ξεκινήσαμε καλά στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, ωστόσο, στη συνέχεια καταφέραμε ν’ αυξήσουμε τους ρυθμούς μας και να παίξουμε αποτελεσματικό μπάσκετ. Ήμασταν, όμως, άτυχοι επειδή βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Πολύς λόγος γίνεται για το αν θα παραμείνουν ή αποχωρήσουν από την Εθνική ομάδα οι Γκασόλ και Ναβάρο. Θεωρείς ότι είναι καλό να παραμένουν οι παίκτες σε μεγάλη ηλικία ή να δίνεται τόπος στα νιάτα;

Οι δύο αυτοί παίκτες είναι κορυφαίοι και δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα τους πω τι θα κάνουν. Εκείνοι θα επιλέξουν τι τους ευχαριστεί περισσότερο, αλλά και πότε θα «κρεμάσουν τη φανέλα» τους. Δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα τι είναι καλό, εν τούτοις, αν μπορούσα να επιλέξω, θα σας αποκάλυπτα ότι θα κρατούσα τον Γκασόλ επειδή είναι ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη.

Διανύουμε οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η οποία έχει επηρεάσει τη ζωή μας σε σημαντικό βαθμό. Στην Ισπανία ποια είναι η οικονομική και κοινωνική κατάσταση;

Αναμφισβήτητα, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την Ισπανία. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ισπανοί δεν είναι στα καλύτερά τους. Ευελπιστώ ότι κάθε χρόνο τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet