Οι αθλητικές υποδομές Αμαρουσίου στο επίκεντρο συνάντησης Πατούλη – Κοντονή
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Οι αθλητικές υποδομές Αμαρουσίου στο επίκεντρο συνάντησης Πατούλη – Κοντονή

Η ενίσχυση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης του Αμαρουσίου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ετέθησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των αθλητικών υποδομών της πόλης και της δυνατότητας χρήσης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ από  τους αθλητικούς συλλόγους και τους κατοίκους του Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι «το Μαρούσι είναι ένας αδικημένος Δήμος, αναφορικά με την υποστήριξή του υπουργείου Αθλητισμού για τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων. Ένας Δήμος που παραχώρησε τον χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου που διέθετε για την υποστήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς όμως έως σήμερα να έχει τηρηθεί η υπόσχεση για την επιστροφή του».

Υπογράμμισε επίσης, ότι το Ολυμπιακό Στάδιο βρίσκεται στα διοικητικά όρια της πόλης και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας, της πολιτιστικής και αθλητικής κληρονομιάς της και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα  χρήσης του από τους  αθλητικούς συλλόγους και τους πολίτες του Αμαρουσίου.

«Η δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων είναι στα άμεσα σχέδια μας και ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο των μελετών. Το υπουργείο οφείλει να στηρίξει την προσπάθειά μας και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, προκειμένου να δημιουργηθούν οι αθλητικές υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη μας» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Δήμου Αμαρουσίου, μέσω της παραχώρησης του γηπέδου ποδοσφαίρου στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ότι θα είναι αρωγός στη δημιουργία ενός νέου δημοτικού αθλητικού γηπέδου, το οποίο οφείλει η Πολιτεία στον Δήμο Αμαρουσίου και θα υποστηρίξει την προσπάθεια της διοίκησης  προς την κατεύθυνση αυτή. Όσον αφορά το ΟΑΚΑ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του υπουργείου προς όφελος των πολιτών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συνοδινός, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet