Απάντηση Λ. Μαγιάκη στη δημοτική Αρχή Αμαρουσίου για τον οδοφωτισμό
Ποιότητα Ζωής

Απάντηση Λ. Μαγιάκη στη δημοτική Αρχή Αμαρουσίου για τον οδοφωτισμό

Δεν απαντήθηκε η ερώτησή του, «γιατί πρέπει το οικονομικό όφελος που θα προκύψει από τον εκσυγχρονισμό του δικτύου του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αμαρουσίου -μετά την αφαίρεση του αρχικού κόστους της επένδυσης- να το μοιραστεί ο Δήμος με τον ιδιώτη και αυτό να μην επιστρέψει ολόκληρο στους πολίτες» υποστηρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Λευτέρης Μαγιάκης, μετά από την απάντηση της δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Μαγιάκης εξέδωσε την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση:

Η δημοτική Αρχή Πατούλη, μέσω του αντιδημάρχου κ. Β. Κόκκαλη, απάντησε σε άρθρο μου από 24-9-2017 για την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης.

Δεν θα ακολουθήσω τους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους του γραφείου Τύπου στους χαρακτηρισμούς και τις προσωπικές επιθέσεις.

Θα κάνω μια πρόταση, αν και ξέρω πως δεν πρόκειται να εισακουστεί. Αυτή η επικοινωνιακή πρακτική δεν προάγει ούτε τη Δημοκρατία, ούτε το κύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.

Επί της ουσίας τώρα η ερώτηση που έθεσα, γιατί δηλαδή θα πρέπει το οικονομικό όφελος που θα προκύψει από τον εκσυγχρονισμό του δικτύου του ηλεκτροφωτισμού -μετά την αφαίρεση του αρχικού κόστους της επένδυσης- να το μοιραστεί ο Δήμος με τον ιδιώτη και αυτό να μην επιστρέψει ολόκληρο στους πολίτες, δεν απαντήθηκε.

Και πώς θα μπορούσε να απαντηθεί. Η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί μνημονιακή επιταγή, ντιρεκτίβα της νεοφιλελεύθερης και προς τα ακροδεξιά βαδίζουσας Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις πολιτικές της οποίας ορκίζεται η δημοτική Αρχή.

Επίσης, δεν κατανοώ την επίθεση που γίνεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλο το νομικό πλαίσιο με το οποίο ξεπουλιέται ο ηλεκτροφωτισμός της πόλης σε ιδιώτη (ΣΔΙΤ) θεσμοθετήθηκε από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ./Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ (2005/2014) και διατηρείται ανέπαφο και από τη σημερινή κυβέρνηση. Μάλλον χάρη τους χρωστάτε!

Σχετικά με το θέμα της οριακής πλειοψηφίας, η δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά ότι για την υπερψήφιση του θέματος της παραχώρησης των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες σε ιδιώτη, απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 22 ψήφοι στους 41, και όχι απλή πλειοψηφία επί των παρόντων. Οριακά, λοιπόν, συγκεντρώθηκε αυτή η πλειοψηφία από τις ψήφους μόνο της δικής σας παράταξης, γεγονός για το οποίο κρίνεσθε καθημερινά και φυσικά και όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Τέλος σε ότι αφορά τη σχέση μου με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτή είναι δημόσια διακηρυγμένη από την αρχή. Από τους τελευταίους που θα δεχόμουν θετικά σχόλια για αυτή είναι από υποστηρικτές της μνημονιακής υποτέλειας και του νεοφιλεύθερου «τόξου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet