Δήμος: Ευθύνες της Περιφέρειας για τον καθυστερημένο καθαρισμό ρεμάτων
Ποιότητα Ζωής

Δήμος: Ευθύνες της Περιφέρειας για τον καθυστερημένο καθαρισμό ρεμάτων

Ότι προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τον καθαρισμό του ρέματος Σαπφούς κατηγορεί τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο ο Δήμος Αμαρουσίου, απαντώντας σε ανακοίνωση του πρώτου περί ευθυνών του Δήμου για τη δυσοσμία στο ρέμα (Υλικά από έργα στο Μαρούσι υπεύθυνα για τη δυσοσμία στο ρέμα Σαπφούς).

Ο Δήμος χαρακτηρίζει «αμφίβολης σκοπιμότητας» το έγγραφο της ΕΥΔΑΠ που παραθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών και τονίζει ότι το πρόβλημα της δυσοσμίας στο ρέμα θα λυθεί οριστικά με τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, τα οποία θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της για χρηματοδότηση η Περιφέρεια, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Ας μην κρύβει η Περιφέρεια της ευθύνες της για τον καθυστερημένο καθαρισμό των ρεμάτων, πίσω από αμφίβολης σκοπιμότητας έγγραφα της ΕΥΔΑΠ

Με αφορμή την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής και του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, σχετικά με τον καθαρισμό του ρέματος Σαπφούς, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, η Περιφέρεια Αττικής αποδεδειγμένα προχώρησε με καθυστέρηση στον καθαρισμό των ρεμάτων του Αμαρουσίου κι αυτό έγινε, ύστερα από αλλεπάλληλα έγγραφα κι επιστολές του δημάρχου Αμαρουσίου και των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών μας. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Δεύτερον, το πρόβλημα δυσοσμίας του ρέματος Σαπφούς θα λυθεί οριστικά, κι όχι αποσπασματικά, όταν θα δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης. Ήδη η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει ολοκληρώσει την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς και πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη διευθέτησής του. Από εκεί και πέρα θα αποδειχθεί στην πράξη, κι όχι στα λόγια, αν το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής είναι αληθινό για την αντιπλημμυρική θωράκιση του προαστίου μας, γιατί τότε θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της για χρηματοδότηση:

  • Τα έργα της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.
  • Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 9 διαφορετικών περιοχών του Δήμου Αμαρουσίου, για τα οποία ο Δήμος διαθέτει και έτοιμες ώριμες μελέτες.

Τέλος, όσον αφορά στο έγγραφο της ΕΥΔΑΠ το οποίο επικαλείται στην ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης, για να αποδώσει ευθύνες στον Δήμο Αμαρουσίου για το πρόβλημα δυσοσμίας που παρατηρήθηκε στο ρέμα Σαπφούς, εκφράζουμε τις έντονες επιφυλάξεις και αμφιβολίες μας για την εγκυρότητα του περιεχομένου του. Ο κ. Καραμέρος, για να δικαιολογήσει την καθυστερημένη παρέμβαση των υπηρεσιών του στον καθαρισμό των ρεμάτων της πόλης μας,  επικαλείται ένα έγγραφο της ΕΥΔΑΠ που «πολύ πονηρά» πιθανολογεί, ότι για τη βλάβη σε αγωγό ακαθάρτων της επιχείρησης ευθύνεται εργολάβος που δήθεν εκτελούσε δημοτικά έργα. Σκόπιμα ο κ. αντιπεριφερειάρχης ταυτίζει την πιθανότητα με τη σιγουριά, γιατί γνωρίζει με βεβαιότητα ότι ο ίδιος και οι υπηρεσίες του ενήργησαν με καθυστέρηση πάνω σε ζητήματα αρμοδιότητάς τους. Οι πολίτες μπορούν να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet