Δήμος: Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του πάρκινγκ Ευτέρπης
Ποιότητα Ζωής

Δήμος: Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του πάρκινγκ Ευτέρπης

Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων χωρητικότητας 273 θέσεων στο ιστορικό κέντρο του Αμαρουσίου, στην πλατεία Ευτέρπης, όπως ενημερώνει η δημοτική Αρχή.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Αμαρουσίου ενέκρινε, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, μετά από σύμφωνη γνώμη της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., τη «Μελέτη Εφαρμογής Προσωρινής Αντιστήριξης Πρανών Εκσκαφής» και τη «Μελέτη Εφαρμογής Ενόργανης Παρακολούθησης Προσωρινής Αντιστήριξης Πρανών Εκσκαφής» στο πλαίσιο του έργου.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 ξεκίνησε η κατασκευή της αντιστήριξης σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες. Μέχρι τώρα έχει γίνει εκσκαφή, έχει τοποθετηθεί ο απαιτούμενος οπλισμός και έχουν σκυροδετηθεί οκτώ πάσσαλοι, ενώ από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 ο Δήμος σημειώνει ότι θα κατασκευάζονται πάσσαλοι από δύο ή και τρία μηχανήματα σε διαφορετικά μέτωπα, έτσι ώστε να επισπευσθούν οι εργασίες. Οι παραπάνω εργασίες εκτελούνται, σύμφωνα με τον Δήμο, εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στις εργασίες κατασκευής του χώρου στάθμευσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτατη δημιουργία του έργου και τόνισε ότι:

«Αυτό το έργο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον Δήμο Αμαρουσίου γιατί αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής, κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα των κατοίκων και παράλληλα γίνεται με μια μέθοδο σύγχρονη. Με την ολοκλήρωσή του θα παραδώσουμε στους πολίτες του Αμαρουσίου ένα έργο αντάξιο των προσδοκιών τους».

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου, προκειμένου, όπως ενημερώνει ο Δήμος, να συμβάλλουν στην απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου θα φροντίσουν για τη διευθέτηση των θέσεων φορτοεκφόρτωσης που βρίσκονται στη συμβολή της οδού Βασ. Όλγας με την οδό 28ης Οκτωβρίου και την οδό Ερμού, καθώς και τη διαμόρφωση των διαβάσεων για την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 24 μήνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet