Τα παιδιά γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Μαρούσι
Ποιότητα Ζωής

Τα παιδιά γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Μαρούσι

Δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών για το περιβάλλον πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας. Και όπως φροντίζουμε το σπίτι μας να είναι καθαρό και περιποιημένο, με τον ίδιο τρόπο έχουμε ηθική υποχρέωση να φροντίζουμε και το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί, απολαμβάνοντας τα πολύτιμα οφέλη και αγαθά του. Στο Μαρούσι αυτό αποτελεί αρχή μας. Μυούμε τους κατοίκους σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, εκπαιδεύουμε τους μικρότερους ηλιακά στο να σέβονται, να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον 365 ημέρες τον χρόνο. Η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας είναι προτεραιότητα και αυτό οφείλουμε να το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας, μεταφέροντας με το παράδειγμά μας οι μεγαλύτεροι στα παιδιά μας το μήνυμα της αγάπης προς το περιβάλλον. Η ευαισθητοποίησή τους, με κάθε ευκαιρία, προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αποτελεί την αφετηρία της προσπάθειάς μας με σκοπό οι επόμενες γενιές να χτίσουν έναν πιο υγιή τρόπο αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και μέσα σε αυτό».

Οι περιβαλλοντικές δράσεις περιλαμβάνουν σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλά και στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος».

Συγκεκριμένα, θα λάβουν χώρα οι εξής δραστηριότητες:

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Κυπρίων Αγωνιστών & Καΐρη 2),  9:30 – 13:30

  • Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών με θέμα: «Περιβάλλον, το Σπίτι μας»
  • Ξενάγηση – περιήγηση.
  • Διαδραστικά παιχνίδια.
  • Κηπουρική – κομποστοποίηση.
  • Ανακύκλωση υλικών συσκευασίας και ηλεκτρικών συσκευών.

Τα τρία καλύτερα έργα θα βραβευτούν, ενώ όλα τα παιδιά θα λάβουν επαίνους συμμετοχής.

Δημοτικός Κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος» (Αγίου Κωνσταντίνου 42) 19:15

  • Θέατρο Σκιών «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος» του Θανάση Σπυρόπουλου.

Χορηγοί των εκδηλώσεων: ΚΕΑΝ, EcoVRS, Ok!, Gryllis Water Lilies, Ελληνικά Πετρέλαια, Ποθητός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet