Βιωματικές δράσεις οδικής ασφάλειας στο Μαρούσι
Κοινωνία

Βιωματικές δράσεις οδικής ασφάλειας στο Μαρούσι

Βιωματικές δράσεις για παιδιά και νέους σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής διεξήχθησαν με επιτυχία στο Μαρούσι, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της 8ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας με κεντρικό θέμα «Παιδί & Οδική Ασφάλεια».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Εμπορικό Κέντρο AVENUE στον Παράδεισο Αμαρουσίου και παρακολούθησε από κοντά τη διεξαγωγή του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια για παιδιά 4 έως 10 ετών.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τόσο σημαντική και εξειδικευμένη ενημέρωση στην πρόληψη και την αποφυγή τροχαίου δυστυχήματος και σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, δήλωσε ότι «Η εκπαίδευση των νέων μας στην οδική ασφάλεια από την τρυφερή ηλικία είναι σημαντικός παράγοντας για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την 1η αιτία θανάτου για την ηλικία των 15 -29 ετών, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14 ετών και τρίτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30 έως 44 που θεωρούνται οι πιο τρυφερές αλλά και παραγωγικές ηλικίες».

Παράλληλα ο δήμαρχος εξέφρασε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τη στήριξη της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου σε πρωτοβουλίες που προάγουν τις ασφαλείς μετακινήσεις και βοηθούν να κατανοήσουμε και να αντιληφθούμε καλύτερα το μέγεθος του κινδύνου από την παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, συγχαίροντας τους γονείς που διέθεσαν λίγο από τον χρόνο τους για να συμμετάσχουν στις δράσεις».

Στο πλαίσιο των δράσεων πραγματοποιήθηκε επίσης ενημέρωση για τα παιδικά καθίσματα με επίδειξη σωστής τοποθέτησής τους στο αυτοκίνητο και έγινε η έναρξη του προγράμματος προσφοράς παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου «Share the Safety» σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Επίσης για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος για τα τροχαία συμβάντα διεξήχθη εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» ΕΕΣ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet