Για το Νέο Μαρούσι μίλησε ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Για το Νέο Μαρούσι μίλησε ο Γ. Πατούλης

Παρουσία κατοίκων της περιοχής Νέο Μαρούσι μίλησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ο οποίος ανάπτυξε τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί και εκείνα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, εφόσον επανεκλεγεί δήμαρχος, στο Μαρούσι και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Νέο Μαρούσι, όπως φαίνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ.

Στη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί για το αύριο της πόλης, η οποία ανοίγει νέες προοπτικές για την ποιοτική αναβάθμιση κάθε γειτονιάς, μετά τον οικονομικό εξορθολογισμό και τη δημιουργία μίας στέρεης οικονομικής βάσης στον Δήμο παρά το δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον, μίλησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», με ιδιαίτερη αναφορά στη γειτονιά «Νέο Μαρούσι», παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής.

Αναφερόμενος στο υγιές οικονομικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί με πλεόνασμα χρήσης 11,5 εκατ. ευρώ για το 2014, το οποίο επέτρεψε και τη μείωση την τελευταία διετία κατά 20% των δημοτικών τελών για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, με προγραμματισμό για περαιτέρω μείωση και τον επόμενο χρόνο, υπογράμμισε ότι η χρηματοδότηση των έργων που θα αναβαθμίσουν κάθε γειτονιά της πόλης είναι αποτέλεσμα της ισχυρής και αποτελεσματικής διεκδίκησης πάνω από 50.000.000 και της διεκδίκησης ακόμη 35.000.000 από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Θέτοντας τις προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας για τη γειτονιά στο Νέο Μαρούσι σε παρεμβάσεις και κοινωνικές υποδομές που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του μεταξύ άλλων ανέφερε:

  • Θέλουμε τα παιδιά μας να ζουν σε ανθρώπινες γειτονιές. Για να πετύχουμε τον στόχο αυτό μέσα στο 2015 ολοκληρώνουμε τη δημόσια διαβούλευση για την τροποποίηση του Νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Μέσα από το νέο ΓΠΣ θα ενταχθούν στο σχέδιο πόλης το σύνολο των ακινήτων, θα αντιμετωπισθούν οι αδικίες του παρελθόντος που δεν επέτρεψαν σε εκατοντάδες συμπολίτες να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους και θα υλοποιήσουμε τα αναγκαία έργα υποδομής.
  • Η αντιπλημμυρική θωράκιση της γειτονιάς βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων. Το διάστημα που προηγήθηκε ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν οι μελέτες που αφορούν στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και σήμερα βρισκόμαστε στη διαδικασία της χρηματοδότησης.
  • Δημιουργούμε πράσινη διαδρομή περιπάτου, ανάπτυξη του πρασίνου και νέων χώρων αναψυχής, με την ολοκλήρωση της οριοθέτησης του ρέματος που βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την έκδοση Π.Δ. από το ΣτΕ.
  • Σχεδιάζουμε την κατασκευή ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων σε ακίνητο επί της οδού Ειρήνης, εντός περιοχής ΖΟΕ στο Νέο Μαρούσι. Στο σχέδιο προβλέπεται η κατασκευή υπαίθριου χώρου στάθμευσης με 46 θέσεις. 4 γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, 1 γήπεδο καλαθοσφαίρισης, 1 γήπεδο τένις. Επίσης ανοικτή πισίνα προπονήσεων, βοηθητικές εγκαταστάσεις, καθώς και διαμόρφωση χώρου πρασίνου.
  • Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στο Νέο Μαρούσι, όπως και σε Νέα Λέσβο και Ανάβρυτα με στόχο να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και πιστοποιημένο δίκτυο παιδικών χαρών στην πόλη μας.
  • Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ για τη δημιουργία πράσινων δωμάτων στο 15ο Δημοτικό Σχολείο (Κυπρίων Αγωνιστών & Παπακωνσταντίνου) και έχουμε υποβάλει προτάση για τη δημιουργία «πράσινων δωμάτων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
  • Σχεδιάζουμε σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών τη δημιουργία Πρότυπης Μονάδας Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση.
  • Προχωρούμε σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της οδού Κυπρίων Αγωνιστών.
  • Ενισχύουμε τον φωτισμό και αντικαθιστούμε τα φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής φωτιστικής ισχύος, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».

Έργα που έγιναν στο Νέο Μαρούσι:

  • Αποχέτευση – συνδέσεις νοικοκυριών με αποχετευτικό δίκτυο.
  • Κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων για σύνδεση Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.
  • Ολοκλήρωση μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας. Έγκριση από Περιφέρεια.
  • Διαμορφώσεις πλατειών- κοινόχρηστος χώρος (Μπασδέκη – Σύμης – Αιγίνης).
  • Διανοίξεις οδών – κατασκευή πεζοδρομίων- πεζοδρομήσεις.
  • Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων.
  • Αδειοδότηση Κολυμβητηρίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» κλείνοντας την ομιλία υπό το ζωηρό χειροκρότημα των παριστάμενων τόνισε:

«Στις εκλογές της 18ης Μαΐου δεν ψηφίζουμε κόμματα. Ψηφίζουμε εμπειρία, ψηφίζουμε πρόγραμμα, ψηφίζουμε ανθρώπους που μπορούν να οδηγήσουν την πόλη στο μέλλον. Από αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κανείς. Μαζί θα βοηθήσουμε την πόλη να πάει μπροστά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet