Γ. Πατούλης: “Έχουμε διαφορετική αντίληψη περί διοίκησης”
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: “Έχουμε διαφορετική αντίληψη περί διοίκησης”

«Η αντίληψη της δική μας διοίκησης είναι διαφορετική από αυτή των προηγούμενων διοικήσεων» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ σε συγκέντρωση κατοίκων στους Αγίους Αναργύρους

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε “στη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση με τον εξορθολογισμό των οικονομικών, στην ισχυρή διεκδίκηση για τη χρηματοδότηση αναγκαίων έργων και στην σκληρή προσπάθεια να γίνουν ανθρώπινες οι γειτονιές της πόλης και το Μαρούσι πρότυπη πόλη σε όλη την Ελλάδα, τα οποία σηματοδοτούν και τη διαφορετική αντίληψη της σημερινής διοίκησης έναντι των προηγούμενων διοικήσεων” και πρόσθεσε:

«Μέσα από τη ορθολογική και σωστή διαχείριση των οικονομικών, σε ένα περιβάλλον οικονομικής και δημοσιονομικής στενότητας, με 70% μειωμένη την κρατική χρηματοδότηση, με δεκάδες νέες αρμοδιότητες χωρίς τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων και με κοινωνική πολιτική ελάφρυνσης κατά 20% των ανταποδοτικών τελών και τη μείωση ή την απαλλαγή από αυτά των ευπαθών συμπολιτών την τελευταία διετία, παλέψαμε και πετύχαμε την οικονομική εξυγίανση του Δήμου, που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχει πλεόνασμα 11, 5 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η απάντησή μας για το νοικοκύρεμα που φέραμε στο Μαρούσι, χωρίς να χάσουμε ούτε μία μέρα, που αποτελεί και την αρχή για την πρόοδο στην πόλη μας».

Αναφερόμενος σε χαρακτηριστικά παραδείγματα, έκανε ειδική μνεία στον εξορθολογισμό λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας και στην ανανέωση του στόλου των οχημάτων, μέσω χορηγιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη, ως ανταποδοτικό όφελος για τους πολίτες, καθώς επίσης και στην επιτυχή διεκδίκηση προς την κατασκευάστρια εταιρεία του ακινήτου επί της οδού Χατζηαντωνίου για την εξασφάλιση 25 θέσεων εργασίας ανέργων Μαρουσιωτών και τη δωρεά παραχώρηση υπόγειου χώρου στάθμευσης δυναμικότητας 35 θέσεων, αυξάνοντας τη δημοτική περιουσία κατά 750.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου υπογράμμισε επίσης τις προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη και την κάθε γειτονιά, που αποκαθιστούν επίσης αδικίες του παρελθόντος και οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, λέγοντας:

«Μέσα σε αυτή την προσπάθειά μας έπρεπε να βάλουμε προτεραιότητες. Σημαντική προτεραιότητά μας, που αφορά όλο το Μαρούσι, ήταν η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής Κάτω Σωρού – Τύμβος Μαρμαράδικα που βρίσκεται στο τελικό στάδιο και θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, με την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Την περίοδο 2014 – 2019 δίνουμε προτεραιότητα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. Μετά από πολλά χρόνια μέσα από την ισχυρή και αποτελεσματική διεκδίκησή μας 3,5 εκατ. ευρώ διατίθενται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Μαρούσι.

Η διαφορετικότητά μας από προηγούμενες διοικήσεις είναι ότι εμείς υλοποιούμε έργα όχι με δανεικά, αλλά μέσα από τη διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων. Πάνω από 50.000.000 ευρώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε για τη χρηματοδότηση αναγκαίων έργων για το Μαρούσι, ενώ διεκδικούμε ακόμη 35 εκατ. από το ΕΣΠΑ για νέα έργα στην πόλη. Και αυτά δεν είναι αυτονόητα και οι διαδικασίες δεν είναι εύκολες. Αλλά εμείς δεν κάνουμε απλώς διαχείριση. Στόχος είναι το Μαρούσι να γίνει πρότυπη πόλη στην Ελλάδα»

Την ερχόμενη πενταετία τα έργα που θα υλοποιηθούν αφορούν 21 μεγάλες παρεμβάσεις σε όλο το Μαρούσι. Ειδικότερα για την περιοχή των Αγίων Αναργύρων μεταξύ των έργων που έχουν προγραμματισθεί είναι:

  • Δημιουργία φυσικών ηχοπετασμάτων, με φύτευση μεγάλων δέντρων σε τμήματα του δικτύου του ΗΣΑΠ, που διασχίζει πυκνοκατοικημένες περιοχές για τη μείωση της ηχορύπανσης.
  • Δημιουργία ποδηλατόδρομου στην οδό Αγίων Αναργύρων και πεζοδρόμων για τη σύνδεση της γειτονιάς με το κέντρο.
  • Ενίσχυση του πρασίνου, αναπλάσεις με χρήση υλικών όπως κυβόλιθοι και τοποθέτηση μοντέρνου αστικού εξοπλισμού.
  • Ενίσχυση του δικτύου δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες τύπου LED, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής φωτιστικής ισχύος.
  • Ανάπλαση της οδού Νερατζιωτίσσης για τη δημιουργία ασφαλούς και ανεμπόδιστης όδευσης πεζών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες κατά μήκος της οδού, με παράλληλη αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής. Η ανάπλαση εκτείνεται σε μήκος περίπου 700μ. επί της οδού Νερατζιωτίσσης (από Θησέως έως Γράμμου), ενώ η τελική επιφάνεια των νέων πεζοδρομίων ανέρχεται σε περίπου 2.000μ. Για το έργο έχει εκπονηθεί ώριμη μελέτη, συνολικού προϋπολογισμού 486.772 ευρώ.
  • Ανάπλαση της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, για τη δημιουργία ανεμπόδιστων οδεύσεων πεζών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες εκατέρωθεν του οδοστρώματος της οδού, με παράλληλη αναβάθμιση της περιοχής. Η ανάπλαση με προϋπολογισμό 740.000 ευρώ, εκτείνεται σε μήκος περίπου 810μ. από τη Νερατζιωτίσσης έως τη Λ. Κηφισίας.
  • Τοποθέτηση πεζογέφυρας στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Λ. Κηφισίας για άνετες και ασφαλείς.

Κλείνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος υπογράμμισε: «Σε αυτό εδώ τον ιστορικό χώρο των Αγίων Αναργύρων έχομε δώσει μια υπόσχεση, ότι είμαστε μέλη μιας οικογένειας. Αυτή η οικογένεια δεν έχει χρώματα. Δεν μας ενδιαφέρουν κάποιοι που θέλουν να βάλουν κομματικά παράσημα για να έχουν λάφυρο το Μαρούσι. Εμάς η δύναμή μας είστε εσείς, την οποία γυρνάμε πίσω στην πόλη, σε κάθε γειτονιά. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται εμπειρία, χρειάζεται ηθική, χρειάζεται γνώση και επιμέλεια, και πάνω από όλα χρειάζεται μια δυνατή ομάδα που να ξέρει τις ανάγκες της πόλης. Ο συνδυασμός μας ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ διαθέτει άξια και ικανά στελέχη. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για το μέλλον της πόλη μας για ανθρώπινες γειτονιές, που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων”.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. ΦΡΙΓΚΑ ΕΛΕΝΗ

    ναι βεβαιως αχουμε δει αλλαγες στο μαρουσι σημερα περπατησα στο πολυδιαφανισμενο οικολογοικο ΜΑΡΟΥΣΙ ευχαριστω τον ΔΗΜΑΡΧΟ που μπορουμε να περπαταμε με σιγουρια στις πλακες θα μου επιτραπει ομως να του πω οτι απετυχε οικτρα στην επιλογη των γυαλινων δαπεδων τα οποια οχι μονο αρχισαν να σπανε και η κακη κατασκευη του εργου ειναι ηδη εμφανη ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΓΑΠΩ και ψηφισα στο παρελθον τον κοΠΑΤΟΥΛΗ αλλα εχω την ατυχια να μενω κατω απο την ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ τι σημαινη αυτο ο χωρος που κλεινετε απο τους εξεις δρομους δεν εχουν ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΤΟΥΣ ΙΣΘΜΙΟΝΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΟΧΩΡΟΣ ΟΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet