Εκτός των Τειχών: Καταγγελία για φασιστική επίθεση στο 5ο ΓΕΛ και για παρεμπόδιση εξόρμησης της «Εργατικής Αλληλεγγύης»
Κοινωνία

Εκτός των Τειχών: Καταγγελία για φασιστική επίθεση στο 5ο ΓΕΛ και για παρεμπόδιση εξόρμησης της «Εργατικής Αλληλεγγύης»

Δύο ανακοινώσεις για θέματα της επικαιρότητας στο Μαρούσι εξέδωσε η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Εκτός των Τειχών.

Στην πρώτη από αυτές αναφέρεται στην παρέμβαση της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Μάχης Νικολαράκου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16/12 ενάντια στη βδομαδιάτικη εξόρμηση των μελών της και της Εργατικής Αλληλεγγύης στο Μαρούσι. Η Κίνηση κάνει λόγο για «αντιδημοκρατικό αίτημα της κ. Νικολαράκου ως προς την χωροθέτηση υπαίθριου τραπεζιού για τη διανομή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη στο κέντρο της πόλης». Επιπλέον, τονίζει ότι η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου απέκρυψε από το Δ.Σ. τον προπηλακισμό καταστηματάρχη σε βάρος της επικεφαλής του συνδυασμού, Α. Φράγκου.

Στη δεύτερη ανακοίνωση η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών» καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση στο 5ο ΓΕΛ που συνέβη στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών» καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση στο 5ο ΓΕΛ. Πριν λίγες ημέρες ομάδα φασιστών έβρισαν και προπηλάκισαν μαθητές και καθηγητή που έσβηναν φασιστικά σύμβολα από το σχολείο τους. Όπως αναφέρουν οι μαθητές του σχολείου δεν είναι η πρώτη φορά που το Λύκειό τους γίνεται στόχος φασιστών.

Το μαθητικό κίνημα έχει δώσει τεράστιες μάχες ενάντια στη Νέα Δημοκρατία, ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της Ν. Κεραμέως και του Μ. Χρυσοχοΐδη. Η μάχη για ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους και όλες, ένα σχολείο των αναγκών μας δίνεται καθημερινά από μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γι’ αυτό οι φασιστικές συμμορίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το κίνημα. Το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να το κάνουν πιο αποφασισμένο να τους τσακίσει, και μαζί να τσακίσει το σύστημα των διακρίσεων και της καταστροφής που τους εκθρέφει και την κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες. Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet