Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι: Το δάσος Συγγρού «ανήκει» σε όλους τους πολίτες
Κοινωνία

Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι: Το δάσος Συγγρού «ανήκει» σε όλους τους πολίτες

Με αφορμή τις εργασίες καθαρισμού που εκτελούνται στο Δάσος Συγγρού η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι δηλώνει τα παρακάτω:

«Ο καθαρισμός των δασών και τα συνοδά έργα (δασικές οδοί, ζώνες πυροπροστασίας) για την προστασία τους από τις πυρκαγιές είναι ζητούμενο, αρκεί όμως να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, όπως:

  • Έγκαιρη εκτέλεση εργασιών σε κατάλληλη χρονική περίοδο και σύμφωνα  με επιστημονική μελέτη.
  • Προστασία της χλωρίδας και της πανίδας που ενδημεί στο δάσος και διασφάλιση της αναπαραγωγής της.
  • Έγκριση μελετών από το αρμόδιο Δασαρχείο εφόσον πρόκειται για ιδιωτικό δάσος ή δάσος που ανήκει στην ΤΑ.
  • Διαφανείς διαδικασίες για την ανάθεση του έργου σε ιδιώτες εφόσον ο κύριος του έργου είναι  νομικό πρόσωπο.
  • Ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου η παράταξή μας παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω, την ανεκτίμητη αξία του δάσους Συγγρού και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των περιοίκων, καταθέτει δημόσια ερωτήσεις αν έχουν τηρηθεί οι παραπάνω προϋποθέσεις χωρίς να παίρνει σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Αντίθετα τη φετινή χρονιά είχαμε την επιστολή του αντιδημάρχου και μέλους της διοίκησης του ΙΓΕ Σ. Τσιπουράκη που κατήγγειλε σοβαρές παραλείψεις στην πυροπροστασία και όχι μόνο του δάσους Συγγρού εξαιτίας της κακοδιοίκησης του προέδρου του Δ.Σ. κ. Κυριακόπουλου.

Ρωτάμε λοιπόν και πάλι την καινούργια  διοίκηση του ΙΓΕ που διορίστηκε πρόσφατα (πρόεδρος είναι πάλι ο κ. Κυριακόπουλος) να απαντήσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις αν:

  • Τηρήθηκαν οι παραπάνω προϋποθέσεις για τις εργασίες καθαρισμού του Δάσους που ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου.
  • Σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα για την ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων των γειτονικών Δήμων.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι πέρα από γραφειοκρατικές διαδικασίες το Δάσος Συγγρού “ανήκει” στου πολίτες των γειτονικών Δήμων και ευρύτερα σε όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Επομένως η διοίκηση του ΙΓΕ πέρα από το Υπουργείο οφείλει να ενημερώνει δημόσια για τις πράξεις της και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν την προστασία του δάσους.

Καλούμε τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, μέσα στις συνθήκες κλιματικής κρίσης που επικρατούν, να αφήσει πίσω τον κομματικό πατριωτισμό του και την τακτική του Πόντιου Πιλάτου και να υπερασπιστεί χωρίς περιστροφές και δημόσια το δάσος εξ ονόματος όλων των πολιτών του Αμαρουσίου.

Η παράταξή μας θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση πολιτών που θα έχει σκοπό να προστατευθεί ο δασικός χαρακτήρας του δάσους Συγγρού και να μην μετατραπεί σε περιαστικό πάρκο όπως έχουν κατά καιρούς και ανεξαρτήτως κόμματος δηλώσει κυβερνητικά στελέχη και αυτοδιοικητικοί παράγοντες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet