Ενότητα: Ο Δήμος Αμαρουσίου οφείλει να συμβάλλει στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας εν μέσω πανδημίας
Κοινωνία

Ενότητα: Ο Δήμος Αμαρουσίου οφείλει να συμβάλλει στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας εν μέσω πανδημίας

H δημοτική παράταξη Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, Λευτέρη Μαγιάκη, αναφέρει, με αφορμή την εφαρμογή του απαγορευτικού ελεύθερης μετακίνησης στη χώρα από την κυβέρνηση, ότι «η δημοτική αρχή Αμαρουσίου πρέπει να λάβει μέτρα για την ανακούφιση της τοπικής κοινωνίας, αφήνοντας στην άκρη κομματικές σκοπιμότητες».

Ειδικότερα, η Ενότητα σημειώνει πως ο Δήμος οφείλει να συμβάλει στη στήριξη της δημόσιας υγείας και της ενδυνάμωσης της αλληλεγγύης με τα παρακάτω μέτρα, πέραν αυτών που έχει ήδη ανακοινώσει:

  1. Έμφαση στην παροχή υλικής, ιατρικής και ψυχολογικής βοήθειας στις ευπαθείς ομάδες.
  2. Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων του Δήμου σε όλες τις Υπηρεσίες και ιδιαίτερα στην Καθαριότητα και τα συνεργεία σύμφωνα με τις υποδείξεις ειδικευμένων επιστημόνων.
  3. Αύξηση προσωπικού καθαρισμού των σχολικών μονάδων για όλη τη διάρκεια του χρόνου με μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας.
  4. Διάθεση δωρεάν των μέσων ατομικής προστασίας και αντισηπτικών σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  5. Δωρεάν τεστ σε περιπτώσεις επιβεβαιωμένου κρούσματος σε σχολεία ή τις δημοτικές υπηρεσίες.
  6. Συχνά δειγματοληπτικά τεστ με επιστημονικά κριτήρια στον τοπικό πληθυσμό για τη διαπίστωση της μετάδοσης του κορωνοϊού στην πόλη μας.
  7. Ενίσχυση της στελέχωσης του τοπικού κέντρου υγείας Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών κορωνοϊού και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων
  8. Διεκδίκηση για ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, προσλήψεις οδηγών με μόνιμη και σταθερή εργασία για τη δημοτική συγκοινωνία και οικονομική ενίσχυση της από το κράτος. Συντονισμός με ΟΣΥ και διασύνδεση της με τις δημόσιες συγκοινωνίες. 
  9. Απαλλαγή των επιχειρήσεων για όσο διάστημα είναι κλειστές από δημοτικά τέλη και τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων
  10. Πλήρης απαλλαγή από τα μισθώματα (και όχι μόνο του 40%) των κυλικείων των σχολικών μονάδων και των δημοτικών αθλητικών χώρων που έχουν κλείσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet