Καταγγελία για αναφορά σε χουντικό σύνθημα σε αγιασμό σχολείου
Κοινωνία

Καταγγελία για αναφορά σε χουντικό σύνθημα σε αγιασμό σχολείου

Η Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ στο Μαρούσι καταγγέλλει τη στάση δημοτικού συμβούλου, εκλεγμένου με τη διοίκηση του νυν δημάρχου, που -όπως υποστηρίζει- κατά την παρέμβασή του στον αγιασμό στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης αναφέρθηκε στο γνωστό τρίπτυχο της χούντας «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», προκαλώντας -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- την αντίδραση μαθητών και γονιών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει:

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ…

Τη Δευτέρα, 11 Σεπτέμβρη, μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της παράταξης του Δημάρχου Αμαρουσίου  κ. Πατούλη, που παρευρέθηκε στο 3ο γυμνάσιο Αμαρουσίου, στο“χαιρετισμό”του στους μαθητές, αναφέρθηκε στο γνωστό τρίπτυχο της Χούντας “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”  και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την οργή μαθητών και γονιών, που απαίτησαν να του αφαιρεθεί το μικρόφωνο. 

Προφανώς ο εκπρόσωπος του κ. Πατούλη, γνωστός για τα αισθήματα του προς τη χούντα των συνταγματαρχών, το δικτάτορα Μεταξά …και όχι μόνο, θεώρησε ότι μπορεί να ξεπλύνει στα μάτια των μαθητών  τα εγκλήματα της χούντας, να διαγράψει τα βασανιστήρια (από τα οποία υπέφεραν χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές) τις εξορίες, τις φυλακίσεις, τις εκτελέσεις και τις δολοφονίες, τα όσα υπέφερε ο Ελληνικός λαός από τη φτώχεια και την καταστολή.

Η αποδοκιμασία, όμως, που έλαβε ομαδικά από το μαθητικό ακροατήριο, ήταν η απάντηση που του άξιζε.

Ως ΚΝΕ χαιρετίζουμε την αυθόρμητη και θαρραλέα αντίδραση μαθητών και γονιών.

Ας βάλουν καλά στο νού τους οι νοσταλγοί της χούντας, οι κάθε λογής υμνητές του φασισμού-ναζισμού (γέννημα–θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος) ότι θα βρίσκουν πάντα απέναντί τους τη νέα γενιά, με τους νεολαίους της ΚΝΕ στην πρώτη γραμμή.

Μαθητές και μαθήτριες του Μαρουσιού, η καλύτερη απάντηση, το πιο αποτελεσματικό χτύπημα στο φασισμό, είναι ο οργανωμένος αγώνας ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που συνεχίζει να τον εκκολάπτει.

Οργανωμένος αγώνας, για μια κοινωνία της εργασίας και της προκοπής, όπου ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν,  μια κοινωνία χωρίς αδικία και πολέμους

Καλή αντάμωση σε λίγες μέρες, στο 43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή (στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη)  στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.

Ο.Β. ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet