ΛΑ.ΣΥ. Αμαρουσίου: Βαθιά υπόκλιση στην ασυλία του κεφαλαίου να αυθαιρετεί η  περίπτωση του The Mall Athens
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Αμαρουσίου: Βαθιά υπόκλιση στην ασυλία του κεφαλαίου να αυθαιρετεί η περίπτωση του The Mall Athens

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου, στη σημερινή δημοτική αρχή και την πλειοψηφία της στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) έλαχε ο κλήρος να ολοκληρώσει το έργο των προκατόχων της για την αυθαίρετη κατασκευή και τώρα νομιμοποίηση του «μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης» ιδιοκτησίας Lamda Development ή αλλιώς συμφερόντων Λάτση.

Αυτό, όπως προσθέτει η Συσπείρωση, «έρχεται να επιβεβαιώσει η εισήγησή της διοίκησης προς το Δ.Σ., μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ρώτα, για θετική γνωμοδότηση στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) σχετική με την προσαρμογή του υπόψη μεγαθήριου στις υποδείξεις-οδηγίες του ΣτΕ και στις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις των αστικών κυβερνήσεων».

Ειδικότερα, αξιοσημείωτες, σύμφωνα με την παράταξη είναι οι ακόλουθες πράξεις της δημοτικής αρχής:

  1. Η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), που αποφάσισε στη συνεδρίαση της 2/6/14 να αντιμετωπίσει το The Mall Athens ως «νέα στρατηγική επένδυση» και να το εντάξει στις «fast track» επενδύσεις του Ν.3894/2010, με πρόσχημα «εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης» του συγκροτήματος.
  2. Οι θετικές γνωμοδοτήσεις του ΚΕΣΥΠΟΘΑ επί ΣΥΡΙΖΑ (2017) και Ν.Δ. (2019).
  3.  Η θετική εισήγηση (2017) της διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠ.ΕΝ. επί ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) της περιοχής του Mall, έκτασης 232,6 στρ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet