Με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα προανήγγειλαν τον ερχομό του 2023 στον δήμαρχο Αμαρουσίου σύλλογοι της πόλης
Κοινωνία

Με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα προανήγγειλαν τον ερχομό του 2023 στον δήμαρχο Αμαρουσίου σύλλογοι της πόλης

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, υποδέχτηκε στο δημαρχείο τους Συλλόγους Ποντίων και Κρητών, καθώς και τη Χορωδία των ΚΑΠΗ της πόλης, οι οποίοι του προανήγγειλαν με μελωδίες και παραδοσιακά κάλαντα τον ερχομό της νέας χρονιάς.

Ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», παρουσία της προέδρου του Βούλας Βανδώρου, των ιδρυτών του Συλλόγου Δημήτρη Κοσμίδη και Χαράλαμπου Τσιλικίδη και των λοιπών μελών του Δ.Σ., έψαλλαν τα κάλαντα στον δήμαρχο, συνοδεία της ποντιακής λίρας και του νταουλιού, αφιερώνοντάς του τραγούδια της Πρωτοχρονιάς και παραδίδοντάς του ένα ημερολόγιο με την απεικόνιση της Παναγίας Σουμελά, με ευχές για υγεία και ευημερία.

Ακολούθησε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Κρηταγενής Ζευς», παρουσία του προέδρου της Κωστή Σηφάκη και των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης, που μαζί με τις μελωδικές ευχές τους στον δήμαρχο, για καλή δύναμη στο έργο του, μετέφεραν με τη σειρά τους την αξία των παραδόσεων της ιδιαίτερης πατρίδας τους, υπό τους ήχους της κρητικής λίρας, ενώ του προσέφεραν ως δώρο παραδοσιακά εδέσματα και κεράσματα.

Ο δήμαρχος συνεχάρη τους Συλλόγους Ποντίων και Κρητών, «που φροντίζουν να κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις» και ανταπέδωσε τις ευχαριστίες στα μέλη τους για την τιμή να τον επισκεφθούν για να του αφιερώσουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, προσφέροντάς τους γλυκίσματα και προσκλήσεις δωρεάν εισόδου σε παιχνίδια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού της πόλης, για τα παιδιά των οικογενειών τους, τα οποία παραβρέθηκαν στον χώρο του δημαρχείου.

Κατόπιν, τα μέλη της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, συνοδεία της εκπροσώπου τους Έφης Μανιάτη, τραγούδησαν στον δήμαρχο τα κάλαντα και και του ευχήθηκαν, αφιερώνοντάς του τραγούδια της Πρωτοχρονιάς με τη συνοδεία αρμονίου. Ο κ. Αμπατζόγλου έδωσε τις δικές του ευχές για το νέο έτος στα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ, με τη διαβεβαίωση ότι θα βρίσκεται εμπράκτως πάντα δίπλα τους, προσφέροντάς τους κάθε δυνατή υποστήριξη και με την ευκαιρία τους παρέδωσε προσκλήσεις για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου ώστε να τις δωρίσουν στα παιδιά των οικογενειών τους.

Παρόντες ακόμη  ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Δήμητρα Ρώτα, η γενική γραμματέας του Δήμου Μαρία Γαλαζούλα, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Νικολαράκος και Βαγγέλης Κάββαλος, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης και ο αντιπρόεδρος Κώστας Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Παπαδόπουλος και η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet