Μ. Διακολιού: Απαράδεκτες «συστάσεις» Μαγιάκη στους εργαζόμενους του Δήμου
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Απαράδεκτες «συστάσεις» Μαγιάκη στους εργαζόμενους του Δήμου

Παρέμβαση σχετικά με τρία ερωτήματα που θέτει η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου κάνει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού.

Η δημοτική σύμβουλος κάνει λόγο για «απαράδεκτες συστάσεις» προς τους εργαζόμενους από πλευράς της παράταξης, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης.

Απαράδεκτες «συστάσεις» Μαγιάκη στους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου

Η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου τρία ερωτήματα, τα εξής δύο, μια και η διαπίστωση ότι η ψήφος της είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο, δεν είναι ερώτημα. Όμως, ο συντάκτης της ανακοίνωσης, θα όφειλε, αντί να κάνει κριτική, να έχει την ευαισθησία και τον σεβασμό να κατανοήσει ότι το σωματείο στο οποίο απευθύνεται αποτελείται από εργαζομένους που δεν έχουν απαραίτητα τον χρόνο και την εμπειρία, ούτε είναι θεσμικά επιφορτισμένοι με την υποχρέωση να παρακολουθούν κατά πόδας τη δράση των δημοτικών παρατάξεων.

Ως προς τα δύο ερωτήματά της, λοιπόν:

1. Η εντός του Δ.Σ. κριτική εναντίον των πρακτικών της διοίκησης του ΟΚΟΙΠΑΔΑ να προσλαμβάνει εργαζομένους μέσω εργολάβου αποτελεί ουσιαστικά απόκρυψη του θέματος, αφού ο ρόλος μίας παράταξης που θα ήθελε πραγματικά να βοηθήσει τους εργαζομένους θα ήταν να ειδοποιήσει άμεσα, με τη λήψη της ημερησίας διάταξης του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, το Σωματείο των Εργαζομένων, ώστε σύσσωμο να προσέλθει στη συνεδρίαση και να διαμαρτυρηθεί για να εμποδίσει στο μέτρο του δυνατού τη λήψη της απόφασης.

Αντίθετα, η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι καταψήφισε μεν στο Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, αλλά δεν ενημέρωσε τους εργαζομένους ούτε καν εν όψει της συζήτησης στο Δ.Σ. ώστε να παραστούν.
Η υποκρισία της, δε, ήταν ότι ο κ. Κούκουζας, ενώ έκανε κριτική στην πρόσληψη εργαζομένων μέσω εργολάβου, παρουσίασε ως θετική εξέλιξη και «αλλαγή τοπίου» την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας στα νοσοκομεία και η παράταξή του δεν έλαβε αποστάσεις από τη θέση του αυτή.

Υπενθυμίζω, ότι ήδη έχω ασκήσει κριτική στην Ενότητα για το θέμα αυτό.

2. Ασφαλώς και το Σωματείο Εργαζομένων θα πρέπει να καταδικάζει καθέναν που υποστηρίζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χωρίς διακρίσεις, και είμαι βέβαιη ότι το κάνει. Όμως, περισσότερο επικίνδυνοι για τη διάσπαση του αγωνιστικού μετώπου δεν είναι τα άτομα ή οι παρατάξεις που έχουν και υποστηρίζουν φανερά αντιδραστικές θέσεις, αλλά εκείνοι, όπως η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, που υποκριτικά φέρονται ως «αριστεροί» και ως υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην ουσία με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, τους υπονομεύουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet