Μ. Διακολιού: Και στο Μαρούσι, πατριαρχία και άγιος ο Θεός
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Και στο Μαρούσι, πατριαρχία και άγιος ο Θεός

Για «πατριαρχία και στο Μαρούσι» κάνει λόγο η επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή Μαίρη Διακολιού, η οποία τονίζει ότι είναι «αντίθετη στον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα ισότητας σε δημοτικό επίπεδο η παρούσα δημοτική αρχή».

Μεταξύ άλλων η κ. Διακολιού τονίζει ότι τα μέλη της παράταξης θα συμμετέχουν και εφέτος στις κεντρικές διαδηλώσεις που οργανώνονται από φορείς, σωματεία και συλλογικότητες σήμερα, 8 Μαρτίου, στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το κτήριο της τέως γενικής γραμματείας ισότητας και στη μεγάλη πορεία, στις 18:00, στο Κέντρο της Αθήνας.

Επιπλέον, η επικεφαλής της παράταξης σημειώνει: «Η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δηλώνει αλληλέγγυα στην καθημερινή προσπάθεια των Μαρουσιωτισσών να φροντίσουν τον εαυτό τους, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους, παράλληλα με τις συχνότατα ανισοβαρώς κατανεμημένες ευθύνες που έχουν να φροντίζουν μέλη της οικογένειάς τους. Τα ζητήματα της έλλειψης επαρκών υποδομών κοινωνικής υποστήριξης για να μπορέσουν να εργαστούν, της μεγαλύτερης ανεργίας των γυναικών, της έλλειψης ισότιμων εργασιακών ευκαιριών, αλλά – το πιο σοβαρό – της αορατότητας των ενδοοικογενειακών προβλημάτων τους (βία κ.λπ.) με την πλήρη ανυπαρξία δομών προστασίας στο πλαίσιο της πόλης, μας ανησυχούν βαθιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet