Μ. Διακολιού: Στηρίζουμε τη διαδήλωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 29 Ιανουαρίου
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Στηρίζουμε τη διαδήλωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 29 Ιανουαρίου

Τη διαδήλωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 29 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος στηρίζει η δημοτική παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή.

Η επικεφαλής της παράταξης, Μ. Διακολιού, αναφέρει σχετικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, με εισήγηση του δημάρχου, Κ. Πελετίδη, πήρε την απόφαση/πρωτοβουλία να δημιουργήσει μία καμπάνια με σκοπό την διεκδίκηση βασικών κοινωνικών αιτημάτων, ώστε να αντιμετωπισθούν πολύ σοβαρά προβλήματα του λαού. Η οργάνωση αυτή καταλήγει με μεγάλη διαδήλωση γι’ αυτά τα αιτήματα που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 12:00, στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας.

Η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου, χαιρετίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Θα συμμετέχει με τις δυνάμεις της στην εν λόγω διαδήλωση. Δεν έχει τόση σημασία αν συμφωνούμε με την ιεράρχηση των αιτημάτων ή αν έχουμε τις ίδιες θέσεις ή προτάσεις με τα κείμενα της κινητοποίησης του Δήμου Πάτρας. Σίγουρα συμφωνούμε στην απαρίθμηση των προβλημάτων όπως και στο ότι η παρούσα κυβέρνηση πολιτεύεται με αντιλαϊκό τρόπο, ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών.

Η διαδήλωση αυτή είναι η πρώτη και -δυστυχώς- η μόνη που διοργανώνεται από φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν γίνεται μόνο για τα προβλήματα του Δήμου Πάτρας, αλλά για τις βασικές ανάγκες των δημοτών/-τισσών σε κάθε πόλη και χωριό της χώρας. Τα μνημόνια, αλλά και η διαχείριση της πανδημίας έχουν ζημιώσει κατάφωρα τα μεσαία, μικρομεσαία και φτωχά στρώματα της χώρας. Η δημοκρατικότητα, τα οικονομικά, η Υγεία, η Παιδεία και άλλες βασικές προϋποθέσεις για την ζωή, οπισθοδρομούν ταχύτατα.

Ειδικά οι δημοτικές υπηρεσίες, όχι μόνο αυτές που λειτουργούν για διοικητικούς λόγους, αλλά και αυτές που είναι απολύτως απαραίτητες καθημερινά για την υποστήριξη των εργαζόμενων και των οικογενειών τους (ΚΕΠ, φωτισμός, καθαριότητα, σχολεία, πράσινο, παιδικοί/βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι κλπ) συρρικνώνονται δραματικά και η κατάσταση χειροτερεύει κάθε ημέρα που περνά.

Η τελευταία κακοκαιρία απέδειξε την “γύμνια” της τοπικής αυτοδιοίκησης έναντι των καιρικών φαινομένων που έχει ως κόστος την μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων και την έκθεσή τους σε κινδύνους για την ίδια τους την ζωή. Δυστυχώς, οι διοικήσεις των περισσότερων Δήμων και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ έχουν εξαρτήσεις και “δούναι και λαβείν” με την κυβέρνηση και όχι μόνο.

Έτσι, είναι συνένοχες στην διολίσθηση στην σημερινή κατάσταση, συγκαλύπτουν το σύστημα πολιτικής και οικονομίας που φροντίζει για το συμφέρον ελάχιστων εις βάρος των πολλών.

Η παράταξή μας, όπως με συνέπεια ασκεί τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα για το συμφέρον των Μαρουσιωτισσών και των Μαρουσιωτών σε υπηρεσίες και σε θεσμούς, με προτάσεις και τεκμηρίωση σε διαδικασίες, με αντίστοιχη συνέπεια συμμετέχει και σε κινητοποιήσεις δίκαιων διεκδικήσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet