«Ο Δήμος Αμαρουσίου σέβεται την ανθρώπινη ζωή στην πράξη περισσότερο από οποιονδήποτε»
Κοινωνία

«Ο Δήμος Αμαρουσίου σέβεται την ανθρώπινη ζωή στην πράξη περισσότερο από οποιονδήποτε»

Με μια αναλυτική ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αμαρουσίου απαντά στις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων για την πρόσφατη απώλεια εργαζομένου, από παθολογικά αίτια.

Όπως αναφέρεται σχετικά, η διοίκηση του Δήμου προσφέρει πλήρη στήριξη στους εργαζομένους του Δήμου, σε όλα τα επίπεδα, ενώ χαρακτηρίζει ως «επίδοξους εργατοπατέρες» όσους έσπευσαν να ρίξουν ευθύνες στον Δήμο για τον θάνατο του εργαζομένου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

Με αφορμή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου για την απώλεια εργαζομένου του Δήμου από παθολογικά αίτια, η διοίκηση του Δήμου, διά του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Βασίλη Κόκκαλη, επισημαίνει τα εξής:

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, με έργα και επανειλημμένως, έχει στηρίξει τους εργαζομένους της. Έχει σταθεί στο πλευρό τους σε κάθε αγώνα και διεκδίκηση, από τις δικαστικές μάχες για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής απασχόλησης και καλύτερων συνθηκών εργασίας, ασφάλειας και υγιεινής, μέχρι την καταγγελία της παθογένειας της διαδικασίας πρόσληψης από τον ΑΣΕΠ σε επίπεδο καταλληλότητας του εκάστοτε εργαζομένου για τα καθήκοντα τα οποία έχει επιλεγεί να ασκεί.

Συγκεκριμένα:

  1. Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο Δήμος που από την πρώτη στιγμή εξασφάλισε εξειδικευμένο γιατρό εργασίας και συγκεκριμένα, την ίδια την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας των Γιατρών Εργασίας, για τον έλεγχο της κατάστασης της υγείας των εργαζομένων του και την τήρηση ιατρικού ιστορικού και αρχείου, με τους ιατρικούς ελέγχους και τις εξετάσεις όλου του προσωπικού.
  2. Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο Δήμος που, σε συνεργασία με συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο, πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμούς ανάλογα με τις ανάγκες της θέσης απασχόλησης κάθε εργαζομένου.
  3. Ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει τρεις τεχνικούς ασφαλείας, με τους οποίους διατηρεί στενή συνεργασία, αναφορικά με τις διαδικασίες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία και την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων.
  4. Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προχωρήσει σε σημαντική αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό και ανανέωση του μηχανολογικού του εξοπλισμού και των οχημάτων του, με στόχο την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων κατά την ώρα εργασίας τους. Σταθερό μέλημα της διοίκησης, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, είναι οι εργαζόμενοί μας να απασχολούνται σε καλές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Τα τραγικά περιστατικά απώλειας ζωής εργαζομένων μας οφείλονται αποκλειστικά σε παθολογικά αίτια και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με παραλείψεις της διοίκησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
  5. Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει αποδείξει ότι δεν θέλει «ομήρους» εργαζομένους. Από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας. Πέρα από κομματικούς και άλλους διαχωρισμούς, κόντρα στις αντιλήψεις των προηγούμενων διοικήσεων, έχει προσφέρει μόνιμη και σταθερή εργασία σε πολυάριθμο προσωπικό του Δήμου που, για πολλά χρόνια, βίωνε την αβεβαιότητα μέσα από συμβάσεις επί συμβάσεων περιορισμένης διάρκειας. Μέσα από τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου και τη διεκδίκηση της πρόσληψης των επιλαχόντων της προκήρυξης του 2008, η διοίκηση προχωρά σταδιακά στην τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού σε όλες τις διευθύνσεις του Δήμου διασφαλίζοντας τη βιώσιμη και εύρυθμη λειτουργία του για τα επόμενα χρόνια. Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Αμαρουσίου στήριξε τους παρατασιούχους και εξασφάλισε την πληρωμή τους, όταν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα καθυστερούσε. Στηρίζοντας τον δικαστικό τους αγώνα και μετά τη δικαίωσή τους, αναγνώρισε σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις τους και εξασφάλισε σταθερή απασχόληση σε 10 καθηγητές φυσικής αγωγής που για περισσότερα από συνεχή 15 χρόνια στελέχωναν ως συμβασιούχοι τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου. Είναι ο μοναδικός Δήμος που τροποποίησε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και συμπεριέλαβε 115 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού.
  6. Είναι ο μοναδικός Δήμος που από την πρώτη στιγμή στήριξε τους δικαστικούς αγώνες των εργαζομένων για τη διεκδίκηση της καταβολής των επιδομάτων προηγούμενων ετών και κατέβαλε άμεσα τα ποσά σε όσους δικαιώθηκαν.

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων του σε κάθε τους διεκδίκηση, σε κάθε ανθρώπινο ή εργασιακό τους πρόβλημα. Συμπορεύεται μαζί τους και βρίσκουν μαζί τη λύση. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Ως Δήμος πράττει όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και στη βάση της προστασίας των εργαζομένων του από πιθανούς κινδύνους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, αναδεικνύει την παθογένεια της διαδικασίας προσλήψεων.

Η διοίκηση του Δήμου δεν κλείνει τα μάτια απέναντι σε περιστατικά εργαζομένων που, με ευθύνη της Πολιτείας, έρχονται στον Δήμο για να αναλάβουν καθήκοντα που αποδεδειγμένα βάσει της κατάστασης της υγείας τους αδυνατούν να εκτελέσουν.

Αντί να θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο, έχει κοινοποιήσει στα αρμόδια θεσμικά όργανα τις σοβαρές ενστάσεις της. Λειτουργώντας με αίσθημα ευθύνης, η διοίκηση του Δήμου θέτει υπόψη της Πολιτείας τις ελλείψεις σε επίπεδο ασφαλούς πιστοποίησης της πραγματικής κατάστασης της υγείας τους όταν πρόκειται για πρόσληψη.

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι θεματοφύλακας της ασφάλειας και της προστασίας του προσωπικού του και δεν χρειάζεται εργατοπατέρες που, με ανακρίβειες και αναλήθειες, προσπαθούν να εντυπωσιάσουν προκειμένου να δικαιολογήσουν τον ρόλο ύπαρξής τους. Χαρακτηριστική αναλήθεια είναι η αναφορά στην απώλεια εργαζομένου μας πολλούς μήνες μετά τη λήξη της σύμβασής του.

Είναι λυπηρό που η παραπληροφόρηση που επιχειρεί το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου ξεπερνά κάθε ακραίο όριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet