Παρέμβαση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ
Κοινωνία

Παρέμβαση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησε, την Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, παρέμβαση στην πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) με αφορμή την απόφαση για  πρόσληψη προσωπικού «μέσα από δουλεμπορικό γραφείο ενοικιάσεως εργασίας», όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του, όπου επίσης τονίζονται τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης απαιτήσαμε να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου. Αποδείξαμε, κατά τη συζήτηση, ότι το Νομικό Πρόσωπο δεν έχει κάνει φέτος ούτε ένα αίτημα για τη πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού. Στο αίτημα να μας δοθούν τα σχετικά έγγραφα, μας είπαν να κάνουμε αίτηση και για τα έγγραφα, αλλά και για τη σύμβαση με τον εργολάβο.

Από τη μεριά της, η πρόεδρος, αφού έπεσε σε μια σειρά αντιφάσεις και προκειμένου να δικαιολογηθεί, μας δήλωσε ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό και οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Επιβεβαιώνεται, για ακόμα μια φορά, η άποψή μας ότι κυβέρνηση και δήμαρχοι έχουν την ίδια πολιτική στρατηγική. Αντίπαλός τους είναι οι εργαζόμενοι και οι κατακτήσεις τους. Σύμμαχός τους είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα συμφέροντά τους. Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας τάζουν. Να δουλεύουμε για τους δουλέμπορους για 300 και 400 ευρώ και αυτά να μας τα δίνουν όποτε το θυμηθούν και όποτε θέλουν.  

Αίσθηση προκαλεί και η στάση της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που μπορεί να το καταψήφισε (και από την δική μας τη μεριά δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το πιστέψουμε), αλλά με τη στάση τους, την απόκρυψη ουσιαστικά του θέματος, είναι σαν να τη στηρίζουν.

Από τη μεριά μας ξανά δηλώνουμε ότι με τους «ενοικιαζόμενους» συναδέλφους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντιθέτως μας ενώνουν πολλά. Γνωρίζουμε ότι είναι πρώην συνάδελφοί μας συμβασιούχοι που η διοίκηση, εκμεταλλευόμενη την τεράστια ανεργία και την απόγνωσή τους για το μεροκάματο, δεν διστάζει να τους εκμεταλλευτεί και με αυτό τον τρόπο. Τους απλώνουμε το χέρι και τους καλούμε να δώσουμε ενιαία τον αγώνα για το δικαίωμά τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου, έστω και τώρα, ν’ αποσύρει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Καλούμε και τους συναδέλφους του Νομικού Προσώπου, αλλά και όλου του Δήμου, να μην αποδεχτούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, να συνταχθούν με το Σωματείο και να διεκδικήσουν: καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου και του ΝΠΔΔ, την κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας, τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων, αλλά και μαζικές προσλήψεις προσωπικού για όλες τις ειδικότητες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου θα συνεχίσει να τους χαλάει και τους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους.  Τους επισημαίνουμε ότι θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, θα προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις κινήσεις, προκειμένου και αυτή η απόφαση να μείνει στα χαρτιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet