«Ποιους ενοχλεί η εξοικονόμηση πόρων, αφού κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του;»
Κοινωνία

«Ποιους ενοχλεί η εξοικονόμηση πόρων, αφού κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του;»

Για «οικονομικό εξορθολογισμό», «διαφάνεια» και «χρηστή διοίκηση» κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, Βασίλης Κόκκαλης, απαντώντας στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου αναφορικά με την ανάθεση, μέσω ανοιχτού διαγωνισμού, της συντήρησης των οχημάτων του Δήμου σε ιδιώτη.

Ο αντιδήμαρχος διερωτάται «ποιους ενοχλεί η εξοικονόμηση πόρων – μείωση κόστους συντήρησης, αλλά και η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών συντήρησης», αφού κανείς από τους υπαλλήλους που εργάζονται στο συνεργείο του Δήμου «δεν θα χάσει τη δουλειά του», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση:

Ο οικονομικός εξορθολογισμός του Δήμου Αμαρουσίου, η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση αποτελούσαν και αποτελούν δέσμευσή μας και έτσι θα συνεχίσουμε
Ευτυχώς που οι πολίτες και οι εργαζόμενοι έχουν κρίση και καταλαβαίνουν

Παρά το γεγονός ότι επεξηγήθηκαν ακριβώς όλες οι πτυχές τις διαδικασίας του Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού για τη συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, κάποιοι δυστυχώς σκοπίμως κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και δημιουργούν για μια ακόμη φορά λανθασμένες και ανακριβείς εντυπώσεις.

Μπορεί να είναι μέσα στα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα, όμως ο λαϊκισμός έχει όρια και η αλήθεια είναι ξεκάθαρη και δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 1-08-2017, παρουσία των συνδικαλιστών του Δήμου μας, συζητήθηκαν λεπτομερώς και εξηγήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία του ελληνικού κράτους και του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

Καμία απολύτως αντίδραση δεν υπήρχε και μάλιστα οι συνδικαλιστές αποχώρησαν με τη διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύουν οι εννέα θέσεις των εργαζομένων που εργάζονται στο συνεργείο του Δήμου.

Το ίδιο επαναλαμβάνουμε δημοσίως και σήμερα.

Κανείς από τους υπαλλήλους δεν θα χάσει τη δουλειά του.

Όπως και κανείς δεν την έχασε μέχρι σήμερα, αφού, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι συνδικαλιστές, τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και σήμερα η συντήρηση των οχημάτων γίνεται από εξωτερικά συνεργεία ιδιωτών.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι, ποιους ενοχλεί ο περαιτέρω οικονομικός εξορθολογισμός του Δήμου, η διαφάνεια των διαδικασιών (Διεθνής Ανοιχτός Διαγωνισμός) η εξοικονόμηση πόρων – μείωση κόστους συντήρησης, αλλά και η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών συντήρησης;

Σίγουρα όχι τους πολίτες, σίγουρα όχι τους εργαζόμενους, αλλά απ΄ ότι φαίνεται τους συνδικαλιστές που αναζητούν νέες προσλήψεις για να δικαιολογήσουν τον ρόλο και τις θέσεις τους.

Ευτυχώς που οι πολίτες και οι εργαζόμενοι έχουν κρίση και καταλαβαίνουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet