Σε ποιους «χρεώνει» η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου τον θάνατο εργαζόμενου στον Δήμο
Κοινωνία

Σε ποιους «χρεώνει» η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου τον θάνατο εργαζόμενου στον Δήμο

Στον πρόσφατο θάνατο εργαζομένου στον Δήμο Αμαρουσίου αναφέρεται η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου, «χρεώνοντάς» τον στις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και στον Δήμο.

Στην ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη αναφέρει:

Ένα ακόμα «έγκλημα», με θύμα εργάτη 8μηνίτη στον Δήμο, πατέρα τριών παιδιών, συνέβη τη Δευτέρα 29/10 στο Μαρούσι. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, που βίωσε με αυτό το τραγικό τρόπο τις συνέπειες του καθημερινού άγχους των εργαζόμενων για τη δουλειά, της ανασφάλειας για το μεροκάματο. Ηθικοί αυτουργοί και αυτού του εγκλήματος είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται και που θεωρούν κόστος τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών και των οικογενειών τους. 

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δημοτική αρχή του κ. Πατούλη έχουν ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στις δημοτικές υπηρεσίες, την αποψίλωση από μόνιμο προσωπικό, την υποχρηματοδότηση και τη συνεχή προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση.

Αυτές είναι οι βασικές αιτίες που φορτώνουν επιπλέον βάρη και άγχος στις πλάτες των εργατών. Είναι τραγικό το 2018 να μην έχουν τη δυνατότητα οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες για πλήρεις και συνεχείς προληπτικούς ελέγχους υγείας. Να μην γνωρίζουν αν γυρίσουν στο σπίτι μετά τη δουλειά. Να μην υπάρχει μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με μισθούς και δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Αυτή είναι η «δίκαιη» ανάπτυξη τους. 

Σήμερα είναι ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι, μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, να βγάλουν συμπέρασμα που οδηγεί και τι συνέπειες για τη ζωή τους έχει ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης της οικονομίας. Να πάρουμε τα μέτρα που χρειάζονται για να ανατρέψουμε μνημόνια, αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό. Να απαιτήσουμε όλο τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη και της ανήκει και όχι ό,τι περισσεύει σε κάθε περίοδο από το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι,  οι γυναίκες και η νεολαία διεκδικούν με την απεργία 18 Νοέμβρη, επιστροφή ενός μέρους από το σύνολο που τους ανήκει, ΣΣΕ με αυξήσεις, κανένα πλειστηριασμό λαϊκής περιουσίας και κατάσχεση μισθού ή σύνταξης. 

Για ακόμη μία φορά εκφράζουμε την οργή και τη θλίψη μας για τον θάνατο του εργαζόμενου στον Δήμο και απαιτούμε να στηριχθεί οικονομικά η οικογένεια του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet