Το Μαρούσι εγκαινιάζει τον… ηλεκτρονικό «Δημότη Αμαρουσίου»
Κοινωνία

Το Μαρούσι εγκαινιάζει τον… ηλεκτρονικό «Δημότη Αμαρουσίου»

Μια νέα εποχή στην εξυπηρέτηση του Πολίτη εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου εισάγοντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα politis.maroussi.gr, μια σύγχρονη και καινοτόμο πλατφόρμα για κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Την πρωτοποριακή εφαρμογή με την ονομασία «Δημότης Αμαρουσίου» παρουσίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, καταχωρώντας, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου και μαθητών, συμβολικά το δικό του αίτημα προς διεκπεραίωση.

Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοπορώντας σε θέματα εξυπηρέτησης του Πολίτη, σε συνέχεια της επιτυχημένης τηλεφωνικής γραμμής Δημότη 15321 που διαχειρίζεται, όπως τονίζει ο Δήμος, με αποτελεσματικό τρόπο τα αιτήματα των πολιτών, φέρνει πολίτες και Δήμο ένα βήμα ακόμα πιο κοντά.

Μέσα από τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή «Δημότης Αμαρουσίου» ο πολίτης σε ενεργό ρόλο έχει ο ίδιος τον έλεγχο του αιτήματός του αφού μπορεί να καταχωρίσει και να παρακολουθεί σε on line χρόνο την εξέλιξη του αιτήματός του σε κάθε στάδιό του μέχρι την τελική διεκπεραίωσή του.

Η εφαρμογή «Δημότης Αμαρουσίου» είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους, τόσο μέσω smartphone (Android και iOS) και μέσω υπολογιστή στην ιστοσελίδα politis.maroussi.gr, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr.

Μέσω αυτής της εύχρηστης εφαρμογής, κάθε δημότης Αμαρουσίου ή πολίτης που λειτουργεί στο Μαρούσι μπορεί εύκολα και γρήγορα να δηλώσει μία βλάβη ή να καταχωρίσει ένα αίτημα που αφορά σε θέματα αρμοδιότητας του Δήμου όπως π.χ. μία λακούβα, ένα σπασμένο πεζοδρόμιο, ένα εγκαταλελειμμένο όχημα, έναν σπασμένο κάδο απορριμμάτων, ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κτλ.

Στις περιπτώσεις που το αίτημα αφορά σε βλάβη, καταγράφοντάς το επιγραμματικά μέσω PC ή smartphone απευθείας δίνεται το «στίγμα» του προβληματικού σημείου, ενώ μπορεί να αποστείλει και σχετική φωτογραφία. Οι υπηρεσίες του Δήμου ενημερώνονται αμέσως για το σχετικό πρόβλημα, γνωρίζουν που έχει σημειωθεί αυτό και κινούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυσή του. Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη αποκατάστασης της βλάβης.

Μέσω της εφαρμογής «Δημότης Αμαρουσίου» παρέχεται, επίσης, πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες για τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου, σημεία ενδιαφέροντος εντός της πόλης του Αμαρουσίου, εφημερίες φαρμακείων, ενώ μπορεί να βαθμολογήσει την ποιότητα της εξυπηρέτησής του από τις υπηρεσίες του Δήμου. Η εφαρμογή είναι δυναμική και μπορεί να ενημερώνεται με νέες κατηγορίες ενημέρωσης και σημαντικά θέματα ενδιαφέροντος.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης της εφαρμογής «Δημότης Αμαρουσίου» ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς τη βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη. Αξιοποιούμε τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, αλληλοεπιδρούμε, φέρνουμε τον πολίτη πιο κοντά στον Δήμο και ο πολίτης μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στα προβλήματα της γειτονιάς του. Είναι μια νέα προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος επικοινωνεί και παρέχει υπηρεσίες στους Δημότες. Δήμος και Δημότης γινόμαστε συνεργάτες για το καλό της πόλης μας. Σεβόμαστε τον χρόνο του, τον απαλλάσσουμε από την ταλαιπωρία της επιτόπιας παρουσίας που επιβάλλει η παραδοσιακή γραφειοκρατία, τον εξυπηρετούμε υπεύθυνα, ταχύτερα. Μαζί βελτιώνουμε το Μαρούσι, συνδεόμαστε πιο αποτελεσματικά, χτίζουμε Δήμος και Δημότης ισχυρότερους δεσμούς αξιοποιώντας τα οφέλη των νέων τεχνολογιών. Κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε πρωτίστως τους νέους μας που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές των εφαρμογών νέας τεχνολογίας και μπορούν να γίνουν το άγρυπνο μάτι και το αυτί των γειτονιών τους».

Τη λειτουργία της εφαρμογής παρουσίασε βήμα βήμα ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας DOTSOFT και υπεύθυνος του προϊόντος CityZenApp Γιάννης Χαραλαμπάκης.

Η παρουσίαση της πλατφόρμας politis.maroussi.gr έγινε με τη συμμετοχή και του γενικού γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου, Γιώργου Διδασκάλου.

Η πλατφόρμα politis.maroussi.gr εντάσσεται στην πράξη «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τη διαχείριση της Ποιότητας Ζωής στον Δήμο Αμαρουσίου» και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση» με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet