Φασιστική επίθεση έξω από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αμαρουσίου καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ
ert.gr
Κοινωνία

Φασιστική επίθεση έξω από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αμαρουσίου καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της ΚΕΕΡΦΑ και της μαθητικής ομάδας Anticapitalista που βρέθηκαν σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, το πρωί έξω από το κατειλημμένο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αμαρουσίου στη ΣΕΛΕΤΕ και μετά την ολοκλήρωση του μοιράσματος φυλλαδίων ακολουθήθηκαν από ομάδα 15 φασιστών και δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση. Τραυματίστηκε στο πρόσωπο ένα άτομο, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ.

Ειδικότερα, η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει:

«Τα φυλλάδια που μοίραζαν “ενόχλησαν” τα φασιστοειδή διότι καλούσαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 7/10 έξω από το Εφετείο όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσας ενώ οι μαθητές στο φυλλάδιο που μοίραζαν κατήγγειλαν επίθεση σε βάρος μαθητή και γονέα εντός του σχολείου από φασιστοειδή. Μοίραζαν, επίσης, κάλεσμα για τη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη και για το μονοήμερο “Κράτος και Επανάσταση, η πάλη για την δημοκρατία σήμερα”, 6 Νοεμβρίου στην Νομική.

Η επίθεση των φασιστοειδών ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της εξόρμησης στο σχολείο με κάποιους από αυτούς να κραυγάζουν “Χρυσή Αυγή ρε”, “Ελλάδα μόνο”, “Γ@#ω την ΚΝΕ”, συνεχίστηκε με προπηλακισμό σε βάρος της δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης και δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Αφροδίτης Φράγκου, και ολοκληρώθηκε με κλωτσιές και γροθιές στο πρόσωπο σε βάρος άλλου συντρόφου.

Μπροστά στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε προεκλογική περίοδο και με τον αέρα της ανόδου της Μελόνι στην Ιταλία τα φασιστοειδή του Κασιδιάρη και του Μιχαλολιάκου προχωράνε σε οργανωμένες προκλήσεις όπως έδειξε η εμφάνιση τους με ναζιστικούς χαιρετισμούς στην δίκη της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη και η επίθεση στο Μαρούσι σήμερα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η αστυνομία, με την ανοχή της παρουσίας των φασιστών στο δικαστήριο, τους στρώνει το δρόμο αφού μέσα στη κρίση της εξ αιτίας της οργής που προκαλεί η πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, της καταστολής από τα πανεπιστήμια μέχρι τις γειτονιές της Αθήνας, του ρατσισμού και του σεξισμού αναζητά συμμάχους στους φασίστες κατά της αριστεράς, του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Απαιτούμε τη σύλληψη και την τιμωρία των φασιστοειδών. Καλούμε τα συνδικάτα, τις ΕΛΜΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές των σχολείων να βάλουμε φραγμό στις φασιστικές επιθέσεις και στην προσπάθεια των φασιστών να πατήσουν πόδι στα σχολεία. Όλοι και όλες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στο Εφετείο Λ. Αλεξάνδρας στις 09:00 και στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΠ, στα δύο χρόνια από τη καταδίκη της Χρυσής Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, να βρεθούμε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet